Бившият футболист на Левски Жерсон Кабрал взе отношение по расисткия

...
Бившият футболист на Левски Жерсон Кабрал взе отношение по расисткия
Коментари Харесай

Кабрал: В България е сиво, но не съм забелязал много расизъм

Бившият футболист на Левски Жерсон Кабрал взе отношение по расисткия скандал, който се развихри по време на европейската подготовка сред България и Англия в София.

В момента Кабрал играе в Пафос, Кипър, само че бе потърсен за коментар от холандското издание ad.nl.

“Страните от Източния блок си имат основано име. Там постоянно е сиво и хората не са толкоз приятни първоначално. Лично обаче не съм забелязал доста расизъм там. Никога не са ме наричали с избрани имена и в никакъв случай не са крещели гадни неща към мен”, показа Кабрал.

„ Особено в последния ми сезон в Левски, когато се показах на равнище. Тогава вкарах 10 гола и направих осем асистенции. Това незабавно трансформира статуса ти в тези страни. Всички гледат на теб по различен начин”, споделя още той.

Кабрал въпреки всичко признава, че по време на дербито с ЦСКА-София е чул расистки викания, които обаче не са били ориентирани персонално към някого.

“На този мач има доста разногласия и викания. Никога обаче не е било персонално. Може би има огромна разлика сред почитателите, които вървят на мачовете на националния тим и почитателите на локалните клубове”, сподели още Жерсон Кабрал.
efbet Лига 14 кръг, четвъртък 31 октомври  Левски 18:30предстои  Дунав
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР