Бившият финансов министър Муравей Радев представи на книгата си Прекършен

...
Бившият финансов министър Муравей Радев представи на книгата си Прекършен
Коментари Харесай

Муравей Радев написа книга за адските мъчения в комунистическите лагери

Бившият финансов министър Муравей Радев показа на книгата си „ Прекършен живот “, която споделя за компликациите, през които е минал татко му Георги по време на 10-годишния си престой в комунистическите лагери, 5 от тях – в Белене.

Гости на премиерата в препълнената зала на Историческия музей в Пловдив бяха ръководителят на Комисията по бюджет и финанси в Народното събрание Менда Стоянова, претендентът за кмет на регион „ Централен “ Георги Стаменов, претендентите за общински съветници Иглика Казанджиева, Фиданка Кацарова, Тони Каменова, Мария Ненчева, Мирослав Тенев и доста пловдивчани.

„ Хората са били хвърляни в лагерите, тъй като не са страдали задоволително за кончината на Сталин. На доста от тях са им измръзнали крайниците и са били ампутирани. Тази орис е сполетяла племенника на Пейо Яворов, който е изгубил и двата си крайници до коленете “, сподели някогашният финансов министър.

Председателят на Комисията по бюджет и финанси Менда Стоянова адмирира Муравей Радев за книгата и го прикани да не стопира да написа, с цел да е наясно младото потомство с този интервал и в никакъв случай комунистите да не се връщат още веднъж в ръководството.

„ Нека тази книга не е последната, с цел да може днешната генерация да знае историята ни и да оцени свободата, с която разполага “, означи Стоянова.

Муравей Радев призна, че е жив очевидец на доста основни събития и би могъл да ги събере в записки.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР