Бившият енергиен министър Александър Николов пусна пореден интересен пост във

...
Бившият енергиен министър Александър Николов пусна пореден интересен пост във
Коментари Харесай

Александър Николов: Българинът плаща най-скъпия газ в Европа

Бившият енергиен министър Александър Николов пусна следващ забавен пост във фейсбук. Той твърди в него, ме българския консуматор заплаща сега раздута цена на газа, най-скъпата в Европа. Според него рекордно ниските цени на петрола не се отразяват върху цените по нашите бензиностанции. Ето какво написа Николов:

1. Газ - графика на главен европейски показател (TTF), ясно показваща продължаващ спад. Е, не и в цените на Булгаргаз, тъй като... е доста квалитетен щабът за " безпорядък и съсипия ". Под доста квалитетен, разбирайте, че доста добре ги основава. Цена за всички европейци - 70 евро. За балами българи - 200 лева (въпреки контракта с Азербайджан). Какво ще се случи с Булгаргаз - просто ще загуби клиенти, тъй като даже в България на борсата цените са към... 140 лева Не вярвате, просто вижте екрана по-долу:

https://www.balkangashub.bg/bg

А каква е повода - когато се уморите от неистини (или Ви заболи главата от вредата, която ни нанасят) и Ви се чете:

https://www.dker.bg/…/protokoli/zz/2022/prot_zz_363_22.pdf

В протоколите на КЕВР има много забавни неща. Ще ги оставим за след 3-тия мандат. И нека някой от Парламента се сети да попита какво е направил Булгаргаз след анулацията на указа на Путин... и дали изобщо някой от настоящия " екип " се е сетил да си прочете контракта и стъпките, които в този момент следва да предприеме по отношение на Газпромекспорт.

Ако си мислите, че " неадекватността " е единствено при доставката на природен газ... дано проверим политиката по събиране на вземания. Мдам. Един от най-големите длъжници на Булгаргаз е... Топлоелектрическа централа " Варна ". Случайност е, че след доста старания и добутване до случая в съда... никой от Булгаргаз не се явява?! Вероятно да... просто случайност.

За четящите:
https://ecase.justice.bg/…/b42013a3-47c9-4255-bf2e…

2. Петрол - рекордно ниски цени з а последните повече от 2 години на съветския вид нефт. 50 $ за барел. Нищо, че се разискват трябват ли 25 стотинки отплата. Не, не трябват. Трябва МФ, Комисия за защита на конкуренцията, КЗП и Министерство на стопанската система да си правят работата. А Министерство на енергетиката да се грижи за подопечните си активи, а не рафинериите на непознати страни... чиито президенти са ни сложили в графата " зложелател ". И отново прочетете дерогацията на Европейска комисия. Причината е, че рафинерията следва да стартира да работи с НЕруско гориво МАКСИМАЛНО бързо.

3. Ядрено гориво
https://duma.bg/elenko-bozhkov-sasht-prodalzhavat-da…
Този човек следва да ръководи процесът по диверсификация на горивото. Нищо де. Ако беше единствено публикацията от преди 3 години добре, само че... за жалост експертизата докара до забавни резултати и голям брой поправки с комфортни компании. Но... с сходни " тези " по какъв начин мислите, дали Уестингхаус имат доста... вкус към България в настоящия експертен състав на МЕ?! И дали в действителност планът не се бави целеустремено с цел да може и след 2024-та да си останем напълно съветско подвластни?! Не е въпрос. Тъжна констатация е.

4. Точка последна . Очаквах хората да имат най-малко базисна хигиена, само че... съм просто с неверни упования  
Снимката от масата в главната зала за срещи в Президентската институция. Тук ще нуждая се от повече четящи, на следния линк:
https://3seas.eu/…/discussion-financing-regional-security…

По време на служебните държавни управления на Президента Радев през 2021-ва година се случиха извънредно значими начинания. Помните ли " Три морета "?! Знаете ли какъв брой път се извървя с цел да може сходни компании и планове да изяват интерес към България?! Прикачената фотография демонстрира една от най-важните стъпки с цел да може да ни има на картата на Европа и света, в подтекста на ЕНЕРГИЙНА СИГУРНОСТ!

Сега. Това обаче няма по какъв начин да влезне в главата на хора с мъчно работеща базисна невронна активност. В сходни фотоси те... усещат обвиняване. Нищо. Такъв е потенциалът.
Аз ще кажа единствено следното. Едната от дамите на фотографията е Amb. Georgette Mosbacher, Co-Chair of Three Seas Programming at Europe Centre!!! Тя направи всичко допустимо и със съдействието на тогавашната администрация IP3 да стартира обзор на български планове!

Другата жена на фотографията има просто къса памет. Простено е. Особено тъй като АБВ... топлата връзка към единна Русия в сърцето още не е изстинала.
И толкоз. Уважаемите евроатлантици скоро ще разгласят и " ТРИ МОРЕТА " за съветски план. По концепция на Десислава Трифонова, евентуално. А за какво им е значимо да няма вложения в България и в случай че още не сте прочели задоволително:
https://www.sofia.bg/…/doklad-za-s-stoanieto-na…/pop_up…

P.S.: По делата им ще ги познаете. По нелепостта им - също.
Не живеем в Кавказ, следите остават и всичко е обществено. Финансовите данни се пазят 10 + 1 години. Просто правила. А Вие, употребяваните с избрани поръчки и предопределение... не можете да ги спазвате!
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР