Бившият електротехник от Дъблин Лиъм Кънигам има късен старт в

...
Бившият електротехник от Дъблин Лиъм Кънигам има късен старт в
Коментари Харесай

От професия електротехник до роля в Игра на тронове

Бившият електротехник от Дъблин Лиъм Кънигам има късен старт в актьорската специалност.

След завършването на профилирана школа в края на 80-те, той стартира да натрупа опит и взе участие в редица театрални постановки и известни кино заглавия. Носител е на две оценки от "Ирландски телевизионни и кино награди " и има номинация за "Британска премия за без значение кино ".

Ролята му на Сер Давос Държеливия от истинската поредност на HBO "Игра на тронове " го прави прочут облик за милиони фенове - през телевизионния екран или през онлайн филмовото приложение HBO GO, в което са налични всички сезони досега, дружно с още над 3200 часа разнообразно фимово наличие.

Вече минаха три от седемте епизода от седми сезон на хитовия сериал и Лиъм Кънингам споделя особено за Vesti.bg какви са усещанията му за развиването на сюжета за сезона.

- Разбира ли Давос мащаба на това, против което ще се изправи?

- Героят ми не е видял със личните си очи какво съставляват Белите бродници, само че има задоволително информация от Джон Сняг, с цел да реши, че с цел да им се опълчват, ще би трябвало да се разиска какво вършат и ще би трябвало да се приказва с хората да се обединят против тази опасност. Давос е задоволително интелигентен и знае, че няма да могат сами да посрещнат войска от 100 хиляди немъртви, които освен са извънредно сложни за очистване – а и на процедура героят ми и поддръжниците му нямат и оръжие, с цел да ги убият.

Сюжета ни води до обстановка, в която би трябвало да се направи нещо и някой би трябвало да поеме водещата роля. Това няма да бъде нито Церсей, нито Денерис. Джон би трябвало да поеме нещата в свои ръце, само че той не може да го направи самичък, още повече преди малко коронясан за крал. Ще забележим по какъв начин Джон потегля на Юг, а Давос отива с него.

- Към Драконов камък?

- Да, сладостен роден дом! 17 години е бил там, там е изгубил пръстите си, това е неговият остарял дом. И в този момент той е там с Джон. Предполагам за феновете забавното е, след толкоз очакване най-сетне в седми сезон Джон и Денерис да се срещнат.

Бих споделил, че даже има съвсем полово напрежение сред тези два персонажа, още преди да се видят. Това е образец за превъзходно описване на история и красиво писане – хората са подготвени за нещо, още преди то да се случи. Но тук има и огромна драма - събитията на срещата им са такива, че те са безусловно подвластни един от различен. Джон Сняг в влиза в една стая, нуждаейки се от тази жена, която в никакъв случай не е срещал, с цел да избави освен своя живот, само че и живота на своите жители.

- Какво ново ще преживее Сер Давос този сезон?

- Ще види змей с очите си за първи път. Не му се е случвало до момента.

- А по какъв начин се работи с змей на снимачната площадка?

- Определено е необичайно! Това е един зелен обемен обект със стърчаща пръчка и нещо като тенис топка на върха. Не е, както си го представях, само че пък и до момента не съм имал подиуми, с цел да усетя от първо лице. Възхищавам се на Емилия Кларк, тъй като през сезоните имаше доста работа с тези обекти и това изисква актьорска мощ и много положително въображение.

За да гледате всеки епизод още с американската премиера в 4:00 ч. сутринта, изтеглете приложението HBO GO.

За още вести харесайте страницата ни във Фейсбук ТУК.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР