Бившият барман Дан Сондърс открадна над $2 476 000 от

...
Бившият барман Дан Сондърс открадна над $2 476 000 от
Коментари Харесай

Бивш барман откраднал повече от 2 млн. долара заради повреда на банкомат СНИМКИ

Бившият барман Дан Сондърс открадна над $2 476 000 от австралийски банкомат, който се повреди.  

През 2011 година той отишъл да изтегли пари в брой, с цел да заплати пиво, само че имал единствено малко над $ в себе си. Дан решил да преведе към 120 $ от кредитната си сметка. Банкоматът на Националната банка на Австралия върнал картата му и показал: „ транзакцията е анулирана “.

Дан се върнал при колата си. Той отворил сметката си, която показвала, че към този момент има над $100.

Той теглил пари в брой и след това пил питиета. На път за у дома веселякът пробвал още веднъж номера на същия банкомат – и се получило. Дан скоро разкрил, че банкоматите са били изключени от общата банкова мрежа рано сутринта.

Това му разрешавало да получава „ безкрайни пари “, като трансферира пари в брой сред двете си сметки. Транзакцията нямало да бъде записана в банката до идващия ден, което довело до дълг, само че той постоянно можел да изтегли пари след среднощ. През идващите месеци Дан продължи да употребява бъга. Транзакциите му скоро почнали да излизат отвън надзор.

Дан твърди, че е изтеглил и похарчил над 2 милиона $ от доста банкомати. Истинската сума в никакъв случай няма да се разбере.

„ От 12:00 до 1:00 ч. можех да трансферира всякаква сума пари до шест числа едновременно, 999 000, от моята кредитна карта в моята спестовна сметка “, сподели Дан.
 Дан Сондърс Дан Сондърс Снимка: The Sun
По думите му нужната сума е престояла 24 часа в спестовната сметка, преди да бъде върната, съобщава The Sun. Ако направи друга договорка преди предходната, постоянно можел да я остави на заем.
 Снимка: The Sun
Дан Сондърс харчел пари за скъпи ястия, частни самолети и дами. Австралиецът е посетил доста курорти. Той даже плащал образованието на приятелите си в университета.
 Снимка: The Sun
През ноември 2014 година Денг бил задържан и упрекнат в 111 обвинявания в машинация и кражба. Той бил хвърлен в австралийски затвор с оптималната сигурност за една година. Банковият банкрут в Националната банка на Австралия по този начин и не беше пояснен.

Превод: GlasNews
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР