Бившият аналитик на американското разузнаване Челси Манинг (родена като Брадли

...
Бившият аналитик на американското разузнаване Челси Манинг (родена като Брадли
Коментари Харесай

Бивш аналитик на US разузнаването, свързана с ”Уикилийкс”, е направила опит за самоубийство

Бившият аналитик на американското разузнаване Челси Манинг (родена като Брадли Манинг) се възвръща в болница, откакто e направила опит за самоубийство, оповестиха юристите й.
Полицията удостовери, че е имало " случай " с Манинг в център за задържане във Вирджиния, където тя е арестувана от предишния май, съобщи Би Ти Ви.

Манинг беше арестувана за пренебрежение към съда за отвод да даде показания по следствие в " Уикилийкс ". Предстои тя да се яви пред съда в петък.

Анди Степанян, представител на правния екип на Манинг, съобщи, че продължава да отхвърля да " взе участие в скришен развой на огромно жури, което съгласно нея е мощно податливо на корист ".

През 2010 година 31-годишната в този момент жена, по това време военнослужещ от мъжки пол на име Брадли Манинг, съобщи на Уикилийкс над 700 000 поверителни документа, свързани с войните в Ирак и Афганистан. Сред тях бяха повече от 250 000 дипломатически грами, чието издание хвърли Съединените щати в ужас.

Брадли Манинг бе наказан на 35 години затвор, от които излежа седем, преди да бъде опрощение от тогавашния президент Барак Обама през 2017 година Той в това време бе почнал процедури по промяна на пола и малко откакто бе освободен, публично стана жена на име Челси Манинг.

За мнозина американци Манинг е героиня, защитничка на свободите, която е платила доста висока цена за разкритията за гибелта на цивилни при американски бомбардировки в Ирак и Афганистан. За огромен брой други свои сънародници обаче тя е отстъпник.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР