Бившето топ ченге на Детройт се отказа от стремежите си

...
Бившето топ ченге на Детройт се отказа от стремежите си
Коментари Харесай

Бившият началник на полицията в Детройт прекратява кандидатурата на републиканците за Сената, обмисля да се кандидатира за кмет

Бившето топ ченге на Детройт се отхвърли от стремежите си да бъде член на републиканците в Сената на Съединени американски щати.

" Това е чисто бизнес решение ", сподели Джеймс Крейг пред Асошиейтед прес по телефона във вторник. „ Не напущам, тъй като усещах, че нямам поддръжката. Но от бизнес позиция имате потребност от средства, с цел да проведете акция. “

Решението пристигна малко повече от четири месеца след стартирането на акцията му.

Крейг беше измежду най-известните претенденти в републиканското поле, когато разгласи акцията си през октомври, и се стремеше да завоюва утвърждението на някогашния президент Тръмп.

Тази фотография демонстрира някогашния шеф на полицията в Детройт Джеймс Крейг, който приказва с пресата за митингите, провеждащи се на 3 юни 2020 година (SETH HERALD/AFP посредством Getty Images)

Сенаторската акция на Крейг имаше проблем, който обаче набира скорост, защото той е събрал единствено $60 581 до края на 2023 година – много зад другите претенденти за Сената – съгласно последните финансови доклади, подадени предишния месец., който се пенсионира като третият най-високопоставен демократ в Сената. Въпреки че Мичиган се счита за въртящ се щат, Републиканската партия не е печелила конкуренция за Сената от 1994 година

В нюанси на алено и синьо зората идва на Капитолийския рид във Вашингтон, петък, 6 ноември 2020 г. (AP Photo/J. Scott Applewhite)

Отпадането на Крейг от надпреварата понижава претъпканото поле от Републиканската партия, което включва някогашните представители на Съединени американски щати Майк Роджърс и Питър Мейер. Бизнесменът от региона на Детройт Санди Пенслър също се кандидатира.

От страна на Демократическата партия Елиса Слоткин се смята за любимец за спечелването на номинацията, като води партията си по набиране на средства с 11,7 милиона $ облага сред стартирането на акцията й през февруари 2023 година до края на годината.

Джеймс Крейг, някогашен началник на полицията в Детройт, разгласи, че приключва кандидатурата си на републиканците за намерено място в Сената на Съединени американски щати в Мичиган малко повече от четири месеца след стартирането на акцията си. (AP Photo/Paul Sancya, File)

Крейг търси политически пост, откогато спря да надзирава чиновниците в Motor City през 2021 година след осем години. Той беше и водещ претендент на Републиканската партия за губернатор през 2022 година, преди лъжливи подписи в документите за акцията да провалят акцията му.

Той сподели пред AP, че в този момент „ мощно обмисля “ да се кандидатира на изборите за кмет на Детройт идната година.

>

Настоящият кмет на Детройт Майк Дъган, демократ, към момента не е оповестил дали възнамерява да се кандидатира за четвърти мандат, оповестява Detroit Free Press.

Асошиейтед прес способства за този отчет.

Източник: foxnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР