Бившата икономка обвини бразилската футболна звезда Неймар в Трудовия съд

...
Бившата икономка обвини бразилската футболна звезда Неймар в Трудовия съд
Коментари Харесай

Домашна помощница съди Неймар

Бившата икономка упрекна бразилската футболна звезда Неймар в Трудовия съд в Париж в нелегално наемане на работа, неприлични условия на труд, неплащане на ексклузивен труд и липса на заплатен отпуск.

Според „ Le Parisien “, който разкри информацията, някогашната домашна помощница на Неймар търси от него обезщетение в размер на 368 000 евро.

Записвайки работното си време в тетрадка, бразилката без позволение за престой е работила 60 часа седмично, което е с 20 часа повече от нормалното работно време на домашна помощница.

Тя съди Неймар и за недостойни условия на труд, неплащане на ексклузивен труд и липса на заплатен отпуск. Освен това тя упреква бразилската звезда, че я е принудил да пристигна на работа 15 дни преди преждевременното раждане на четвъртото й дете.

„ От януари 2021 година до октомври 2022 година Неймар се възползва от несигурността на нашата клиентка, с цел да й наложи неприлични условия на труд в нарушаване на главните правила на трудовото право “, обявиха юристите на Мес Каролин - Тоби и Венсан Шампетиер в изказване, изпратено до Агенция Франс Прес.

„ Съжаляваме, че подобен човек прояви такава нечовечност, даже да изгони нашата клиентка от вкъщи й дни преди преждевременното й раждане “, прибавиха юристите.

Те показаха, че през юни са изпратили предложено писмо до Неймар, с цел да разрешат спокойно тази обстановка, само че бразилският футболист не е дал отговор.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР