Бивш софтуерен инженер в Google е обвинен в кражба на

...
Бивш софтуерен инженер в Google е обвинен в кражба на
Коментари Харесай

Китайски бивш инженер на Google е обвинен в кражба на търговски тайни за изкуствен интелект

Бивш софтуерен инженер в Гугъл е упрекнат в кражба на търговски секрети за изкуствен интелект от компанията, до момента в който скрито е работил с две компании, основани в Китай, Министерството на правораздаването на Съединени американски щати сподели.

Linwei Ding, китайски жител, беше задържан в Нюарк, Калифорния, по четири обвинявания за кражба на федерална комерсиална загадка, всяка от които се санкционира с до 10 години затвор.

делото против 38-годишния Динг беше оповестено на конференция на Американската адвокатска асоциация в Сан Франциско от основния прокурор Мерик Гарланд, който дружно с други ръководители на правоприлагащите органи неведнъж е предупреждавал за опасността от китайски стопански шпионаж и за опасенията за националната сигурност, подбудени от напредъка в изкуствен интелект и други разрастващи се технологии.


 

„ Днешните обвинявания са най-новата илюстрация на дължините на филиалите на фирмите, основани в Китайската национална република, са подготвени да откраднат американските...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР