Бивш служител на Агенцията за национална сигурност (NSA), който продаде

...
Бивш служител на Агенцията за национална сигурност (NSA), който продаде
Коментари Харесай

Служител на NSA продаде тайни на агент под прикритие на ФБР, който смяташе за руски служител в „нагло предателство“

Бивш чиновник на Агенцията за национална сигурност (NSA), който продаде секрети на сътрудник на ФБР под прикритие, който смяташе за съветски чиновник, беше наказан на съвсем 22 години затвор в понеделник, откакто се призна за отговорен по обвинявания в шпионаж.

С периода на наказването, поискано от държавните прокурори, американският областен арбитър Реймънд Мур разкри, че е можел да осъди 32-годишния армейски ветеранът Ярех Себастиан Далке зад решетките за по-дълго време. Позовавайки се на присъдата от 262 месеца като „ благосклонност “, той сподели, че вижда решението на Далке да поеме работата в NSA като „ премерено деяние “, което да му разреши да продава секрети за националната сигурност.

Цитиране като „ безочливо “, арбитър Мур сподели за закононарушението: „ Това беше крещящо. Беше безочливо и съгласно мен беше съзнателно. Това беше изменничество и беше допустимо най-близо до изменничество. Далке се призна за отговорен по обвинявания в шпионаж предходната есен в договорка с прокурорите, като юристите му желаеха той да бъде осъ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР