Бивш кмет на Анахайм се съгласява да се признае за виновен по федерални обвинения, свързани с опит за продажба на Angel Stadium

...
Бивш кмет на Анахайм се съгласи да се признае за
Коментари Харесай

Бивш кмет на Анахайм се съгласи да се признае за виновен по федерални обвинения, произтичащи от разследване на ФБР за корупция за опита за продажба на стадион Angel, съгласно споразумение за признаване на вината, подадено в сряда.

Хариш „Хари“ Сингх Сиду, бивш член на градския съвет на Анахайм, който беше избран за кмет през 2018 г. и подаде оставка през 2022 г., след като разследването беше публично оповестено, беше обвинен по едно обвинение за възпрепятстване на правосъдието, едно обвинение за измама и две обвинения за правене фалшиви изявления пред федерална агенция, според споразумението за признаване на вината, което е подадено в Окръжния съд на САЩ за Централния окръг на Калифорния.

През юли 2020 г. Сидху сподели поверителна информация относно продажбата на Angel Stadium на Тод Амент, тогавашния главен изпълнителен директор на Търговската камара на Анахайм, и на консултант, работещ за професионалния бейзболен отбор на Лос Анджелис Ейнджълс, докато той беше в екипа за преговори на града „така че Ангелите да могат да купят Angel Stadium при условия, изгодни за Ангелите“, се казва в споразумението. По-късно той унищожи имейли и документи, свързани с това „с намерението да възпрепятства и възпрепятства разследването на ФБР за публична корупция“ около продажбата, се казва в споразумението.

Служителите на федералните правоприлагащи органи тайно записаха Сидху по време на тяхното разследване, където той каза, че очаква да получи дарение от 1 000 000 долара за кампанията от ангелите, след като продажбата приключи, се казва в споразумението.

„Тъй като аз, казах, трябва най-малко един милион долара, за да излезете с избора ми“, се казва в препис на записаните коментари на Сидху от 6 декември 2021 г., включени в споразумението за признаване на вината. "Те трябва да. И разбира се, знаете, … ако проектът на ангелите приключи догодина, надяваме се, бъде одобрен, ние ще настояваме за тях поне половин милион долара. Знаеш ли, за (представителя на Ангел) да каже „не“ е лошо.“

На 28 януари 2022 г. федералните правоприлагащи органи записаха думите на Сидху: „Тъй като се надявам да получа поне милион от (sic), ще го настоявам. (Представителят на Ангел) всъщност ме попита. Той каза: „Какво мога да направя за вашите избори?“ Аз казах: „Нека първо завърша сделката ви и тогава ще говорим за това“, според препис, споделен в споразумението за признаване на вината.

Sidhu гласува за продажбата на Angel Stadium на отбора по време на заседание на съвета през септември 2020 г., се казва в споразумението.

По време на интервю с агенти от ФБР през май 2022 г. Сидху им каза, че „не е очаквал „нищо“ от ангелите“, се казва в споразумението за признаване на вината.

В изявление за CNN, адвокатите на Сидху Пол С. Майер и Крейг Уилке казаха: „Бившият кмет Сидху оценява задълбоченото и справедливо разследване от Прокуратурата на Съединените щати, водещо до разрешаване на този въпрос.“

Когато беше помолен за коментар, говорителят на организацията Angels Мари Гарви каза: „Важно е да се отбележи, че както Споразумението за признаване на вината, така и разследването на града не показаха никакви доказателства за неправомерни действия от страна на организацията Angels.“

CNN се свърза с Амент, който не е обвинен в пряка връзка със случая на Сидху, за коментар.

Правоприлагащите органи също така откриха по време на разследването, че Sidhu е регистрирал хеликоптер, който е купил под адреса на бизнесмен от Анахайм в Аризона в опит да избегне 15 887 долара данък върху продажбите, се казва в споразумението. Оттогава той е платил приложимите данъци, се казва в споразумението.

Сидху е изправен пред възможността от 50 години затвор, тригодишно контролирано освобождаване и „глоба от 1 000 000 долара или два пъти брутната печалба или брутната загуба в резултат на престъпленията“, в зависимост от това кое е по-голямо, се казва в споразумението. Съгласно условията на споразумението обаче прокурорите са се съгласили да препоръчат присъди в долния край на указанията за присъди.

Очаква се той да внесе молбата си по-късно този месец в американския окръжен съд в Санта Ана, според американската прокуратура за Централния окръг.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР