Бивш главен финансов директор (CFO) беше обвинен в сряда, след

...
Бивш главен финансов директор (CFO) беше обвинен в сряда, след
Коментари Харесай

Финансов директор е обвинен след загубата на $35 милиона в тайна крипто инвестиция

Бивш основен финансов шеф (CFO) беше упрекнат в сряда, откакто се твърди, че е вложил парични средства на работодателя си на стойност $35 милиона в загадка крипто инвестиция, чиято стойност бързо се е сринала съвсем до нула.

Невин Шети, гражданин на Мърсър Айлънд, Вашингтон, се е включил към основания в Белвю стартъп за електронна търговия Fabric при започване на 2021 година, съгласно тогавашно известие на компанията.

Шети е оказал помощ за правенето на нова корпоративна политика, в която се показва по какъв начин паричните средства на компанията би трябвало да се употребяват единствено за консервативни вложения в принадлежности с закрепен приход, платими в щатски долари, съгласно ново прессъобщение на прокуратурата на Западен окръг Вашингтон, в което не се показва името на Fabric.

В обвинителния акт се показва, че висшите ръководители на компанията са били обезпокоени от работата на Шети и през март 2022 година са го уведомили, че не може да продължи да извършва длъжността на финансов шеф.

Твърди се, че в границите на няколко дни, откакто е чул тази вест, Шети е трансферирал парични средства на Fabric на стойност $35 милиона в сметка, благосъстоятелност на HighTower Treasury – крипто платформа, която е управлявал като непряк бизнес.

Според обвинителния акт някогашният финансов шеф скрито е сключил “ ” сред двете компании, с цел да улесни тайната инвестиция, за която никой различен във Fabric не е знаел.

Твърди се, че в съглашението е посочено, че HighTower ще заплаща на Fabric 6% рента върху инвестицията и ще задържи всички спомагателни лихви, които е спечелила.

Шети вложил в алгоритмичната постоянна монета TerraUSD (UST) $28.8 милиона единствено няколко седмици преди активът да се срине с 99.99%.

Прокуратурата на Съединени американски щати съобщи, че общата му инвестиция в размер на $35 милиона е спаднала до “ ” заради последвалата имплозия на криптовалутата.

Срещу Шети беше повдигнато обвиняване в телеграфна машинация, която се санкционира с до 20 години затвор.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР