Бивш американски дипломат от кариерата беше осъден на 15 години

...
Бивш американски дипломат от кариерата беше осъден на 15 години
Коментари Харесай

Бивш посланик на САЩ в затвора, защото е служил като таен агент за Куба

Бивш американски посланик от кариерата беше наказан на 15 години във федерален затвор, откакто призна, че е работил десетилетия като скришен сътрудник за комунистическа Куба.

73-годишният Мануел Роша също ще заплати санкция от 500 000 $ (401 000 паунда) и ще сътрудничи на управляващите, откакто се призна за отговорен в скрит план за деяние като сътрудник на непознато държавно управление.

В подмяна прокурорите отхвърли повече от дузина други обвинявания, в това число машинация по електронен път и предоставяне на погрешни изказвания.

„ Вашите дейности бяха директна офанзива против нашата народна власт и сигурността на нашите жители “, сподели съдията от окръжния съд на Съединени американски щати Бет Блум пред Rocha.

Роша, който помоли приятелите и фамилията си за амнистия, сподели: „ Поемам цялостната отговорност и одобрявам наказването. “

Прокурорите споделиха, че детайлностите за това, което Роша е направил, с цел да помогне на Куба, остават секретни и даже не сподели на съдията, когато държавното управление реши, че е шпионирал за Куба.

Държавн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР