Биолози от Франция и Великобритания са сравнили пълните хора с

...
Биолози от Франция и Великобритания са сравнили пълните хора с
Коментари Харесай

Тайната на тичащия дебел пингвин (ВИДЕО)

Биолози от Франция и Англия са сравнили цялостните хора с кралските пингвини (Aptenodytes patagonicus) благодарение на пътека за тичане. Учените се интересували по какъв метод се отразява на походката на животните по-голямата маса на техните тела.

Изследването е належащо за схващане на миграцията на пингвините на брега след хранене, което се съпровожда с недояждане (понякога до един месец). Работата на създателите е оповестена в сп. PLОS ONE, оповестява Science News.

В опита на учените взели присъединяване 10 мъжки кралски пингвина с друга маса. В началото и края на опитите ги карали да се движат по пътеката за тичане със скорост 1,4 километра в час.

Оказало се, че центърът на тежестта на охранените пингвини се измества напред, което води до по-голяма нестабилност (както и при цялостните хора).

След две седмици на диета мастната тъкан на животните намаляла с 2,2 кг (от 13,2 до 11 килограма). Честотата на крачките на животните на пътеката за тичане обаче не се трансформирала.

Кралските пингвини населяват Южното кълбо на субантарктически острови. Световната популация на животните се прави оценка на два милиона особи.

След хранене с риба и струпване на маса кралските пингвини мигрират в дълбините на острова. За това време животните губят тегло (мастна тъкан) и гладуват. Пътешествието може да отнеме от една седмица до един месец.

Източник: megavselena.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР