Билките могат да бъдат много ефикасни в стимулирането на имунната

...
Билките могат да бъдат много ефикасни в стимулирането на имунната
Коментари Харесай

Котешки нокът - мощен тонизатор на имунитета

Билките могат да бъдат доста ефикасни в стимулирането на имунната система. Ехинацеята и котешкият нокът са едни от най-мощните имуностимулиращи билки, които са известни досега. Ехинацеята пречиства кръвта и потиска развиването на разнообразни вируси.

Котешкият нокът се ползва постоянно при положения на ревматоиден артрит и остеоартрит. Билката намира приложение и при лекуването на вирусни инфекции – херпес зостер, СПИН и други

Котешкият нокът е мощен имуностимулатор - множеството проучвания, които са правени на тази билка удостоверяват, че в нея се съдържат алкалоиди, които подтикват имунната система.

Растението унищожава попадналите в организма бактерии, също така покачва и производството на левкоцитите (бели кръвни клетки).

Заради своето имуностимулиращо деяние доста учени считат, че растението може да се употребява и за повлияване на разпространяването на раковите кафези в тялото. На този стадий няма задоволително проучвания, които да удостоверяват думите на учените.

Има данни, че билката подтиква процесите на възобновяване на повредената ДНК – това значи, че котешкият нокът може да откри приложение в интервала след извършени курсове на химиотерапия и лъчетерапия.

 Чай

Котешкият нокът се ползва още при очни болести, астма, инфектиране на пикочните пътища, алергии, депресивни положения, хронична отмалялост, синузит. Смята се, че усъвършенства и мъжката плодовитост.

Билката пречиства и токсините от червата, което я прави превъзходен избор за лекуване на заболявания на храносмилателната система или дебелото черво. Според извършените проучвания котешкият нокът няма противопоказания.

Рядко се появяват обриви, диария, замаяност или ниско кръвно налягане. Въпреки това билката не се предлага на деца, както и на бременни дами и кърмачки.

Преди да започнете лекуване с тази билка, посъветвайте се със експерт. Пациенти, които се лекуват с хормони, както и такива, които одобряват инсулин, не трябва да одобряват билката.

Котешкият нокът не е подобаваща билка и за деца, бременни и кърмачки, както и за хора, на които им следва или се претърпели някаква трансплантация.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР