Билката котешки нокът представлява лиановидно растение. Неговата родина е Перу.

...
Билката котешки нокът представлява лиановидно растение. Неговата родина е Перу.
Коментари Харесай

Билката котешки нокът изобилства от антиоксиданти

Билката котешки нокът съставлява лиановидно растение. Неговата татковина е Перу. Може да се открие още в тропическите региони на Южна и Централна Америка.

Котешкият нокът се употребява от хилядолетия. Той бил прочут още на локалните индианци и античните амазонски племена, които го употребявали като повсеместен лек за голям брой болести – възпаления, проблеми със сърцето и стомаха, рани и други

У нас котешкият нокът може да се открие най-много на капсули, получени от смляна вътрешна кора от билката. Билката се слави с най-мощното атниоксидантно деяние. Използва се за трайно покачване на имунната отбрана на организма. Действа противовъзпалително и тонизиращо.

Едно от най-хубавите средства, спомагащи образуването на бели кръвни телца, е точно екстрактът от тази билка. Смята се даже, че приемът ѝ е една самобитна предварителна защита против рака. Поради това се употребява при профилактика и лекуване на онкологични болести. Детоксикиращото ѝ деяние пък прилича това на зеления чай.

 Здраве

Мощното си антиоксидантно деяние котешкият нокът дължи на съдържащите се в него катехини, танини, процианидини и стероли. Те имат мощна противовъзпалителна интензивност, като защищават от вирусни инфекции, настинки и грипове.

Освен всичко изброено, съставът на котешкия нокът го прави подобаващ лек и за още признаци и болести като стрес, пресилване, мускулни болки и изтощеност. Той успокоява нервната система, а характерният ензим в него трансформира нездравословните наситени мазнини в ненаситени.

С него се лекуват синузит, дихателни инфекции, алергии, астма и висок холестерол. Тъй като потвърдено прочиства токсините от червата, се употребява при заболявания на дебелото черво и храносмилателната система.

Употребата на котешки нокът не изисква лекарско наставление. Въпреки това би трябвало да се има поради, че не би трябвало да се приема от бременни, кърмачки и хора с трансплантирани органи.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР