Библиотека търси книги. В столичния южен парк от една седмица

...
Библиотека търси книги. В столичния южен парк от една седмица
Коментари Харесай

В столичен парк: Библиотека на колела търси книги

Библиотека търси книги. В столичния южен парк от една седмица има каравана, която е цялостна с книги. От нея може да вземеш или да оставиш книга.

Българска, британска и немска литература са книгите, които могат да се намерят на една от алеите в Южен парк 2. Идеята за библиотеката навън е на Михаил Нинов и дружно със своите сътрудници слагат не просто лавици с книги, а цяла каравана.

„ Пред офиса сме сложили един ретро автомобил, който украсяваме с цветя и там видях, че хора оставят книги. И от там пристигна концепцията да създадем каравана с книги и хората да могат да си взимат по някоя книга и да четат “, споделя Михаил, основателят на „ Библиотека под дърветата “.

Малко над 2 месеца са нужни, с цел да изрисуват караваната и да получат позволение за слагане в парка.

Снимка: bTV

„ Закупихме една каравана, след това намерихме една художничка, в интернет видяхме нейни рисунки, доста ни хареса, тя пристигна от Бургас да я нарисува “, споделя Славея Богдава, четец.

Снимка: bTV

В началото в библиотеката има единствено 10 книги, а всяка последваща е обичана книгаоставена от чужд.

„ Пълни сме с книги, едната е детска, а другата е от Григор Пърличев. Надявам се да свършат работа на някого и да го зарадват “, споделя Славея Богдава, до момента в който оставя книгите си.

„ Ако има някое заглавие научна фантастика него бих си избрал да взема да чета.Сега ще взема да чета, след това ще видя, кое заглавие мога да отделя и бих донесъл “, споделя различен четец - Асен. 

Според основателя на библиотеката, най-голямата мотивация да създадеш библиотека в парка са децата.

„ За да подтикваме хората да четат, а и децата като влизат вътре доста се вълнуват за тях е като някаква къщурка и виждам по какъв начин майки им четат вътре книги и те са много разчувствани и не желаят да си потеглят “, споделя той.

Снимка: bTV

Ако желаете да вземете или да оставите книга, може да го извършите в Библиотека под дърветата в Южен парк 2.

Труда по караваната е тип терапия за Михаил от тежката работа на компютър.

„ Ние по този начин разпускаме от стресовото всекидневие, пред офиса има кучемат, машина в която се пускат пластмасови бутилки и пуска храна за животни.  Има „ Не се сърди дребосъче “, шах, също по този начин сме поставили джаги и тенис маси, пръчкотека “, Михаил Нинов.

Снимка: bTV

Когато бибилиотеката се запълни, ще бъде подредена по жанрове, с цел да може елементарно всеки да откри това, което търси.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР