Безплатни профилактични прегледи на уши, нос, гърло ще се проведат

...
Безплатни профилактични прегледи на уши, нос, гърло ще се проведат
Коментари Харесай

Безплатни УНГ прегледи в Св. Анна в София


Безплатни профилактични прегледи на уши, нос, гърло ще се проведат в УМБАЛ "Св. Анна " в София. Пациентите ще могат да се съветват за продължителен тонзилит от експерти.

Прегледите ще се правят в интервала от 24 юли (вторник) до 3 август (петък). Приемните часове са всеки ден от 12:30 до 15:00 в кабинет №21 в УНГ поделение на първия етаж. Желаещите е належащо да си запишат авансово час на тел. 02/97-59-332.

Тонзилит съставлява остро инфектиране на сливиците, което е породено от вирусна или бактериална зараза. Тонзилите или сливиците са лимфни органи в горната част на гърлото, които попречват прекосяването на микроорганизми. Заболяването тонзилит предизвиква отичане на сливиците.

Хроничният тонзилит визира главно деца и младежи. Рядко може да настъпи при възрастните. Заболяване е на целия организъм и може да докара до редица затруднения като ревматизъм, ендо- и миокардин. Често е резултат от инфекциозни болести като повтаряща се ангина, полипи в носа и

гноясал синузит.

Диагнозата се дефинира на база медицински обзор на сливиците , които е допустимо да бъдат зачервени или покрити с налепи.

Най-честите признаци и недоволства на пациентите са болежка при преглъщане, суха кашлица, противен мирис в устата, възприятие за непознато тяло в гърлото, болежка в ушите и сливиците, продължителна нараснала температура, уязвимост и главоболие.

За лекуването на хроничния тонзилит се изисква неизменност. Курсът на лекуване е 2-3 пъти годишно и най-много през зимата. Използват се медикаменти с антибактериални и противовъзпалителни свойства, само че не се предлага използването на антибиотици .

Физиотерапиите също са добър вид за облекчение на признаците. Те се назначават с профилактична цел при спокойни сливици, с цел да се понижи възпалението.

Свързани публикации.. Тонзилит - по какъв начин да си помогнем с натурални средства? 1 При ангина – дейно безантибиотично лекуване с Тонзилотрен 5 Мононуклеоза при децата - може да наподоби бактериален тонзилит 0

За попречване на хроничния синузит

може да се съблюдават някои правила. Препоръчително е да се употребяват храни, богати на витамини А, Е, C, D, с цел да се ускори имунната система.

Хубаво е да се поддържа всекидневна хигиена на устната празнина и постоянно да се вдишва чист въздух през носа, както и да се заобикаля потреблението на пикантни храни.

За профилактика на сливиците и предварителна защита от продължителен тонзилит, е целесъобразно да се вършат профилактични прегледи при експерти УНГ.
Източник: puls.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР