Безплатна академия за иновации за студенти ще се проведе за

...
Безплатна академия за иновации за студенти ще се проведе за
Коментари Харесай

Студенти с предприемачески идеи могат да се включат в безплатната Академия за иновации

Безплатна академия за нововъведения за студенти ще се организира за десета поредна година в София. на Innovation Starter ще се организира на 2 и 3 юни в София Тех Парк и ще е с детайли на хакатон. Проектите на студентите ще бъдат оценени от жури, включващо вложители, университетски преподаватели, софтуерни специалисти и иноватори.Един план ще получи финансиране за реализацията на концепцията си в размер на 40 хиляди лева, като сътрудници на уредниците ще дават и спомагателни предметни и просветителни награди. Регистрирането е отворено до края на май . Първите три тима ще получат и проведено посещаване на европейските институции в Брюксел, обезпечено от Представителството на Европейската комисия в България.

Безплатна академия за нововъведения за студенти ще се организира за десета поредна година в София. на Innovation Starter ще се организира на 2 и 3 юни в София Тех Парк и ще е с детайли на хакатон. Проектите на студентите ще бъдат оценени от жури, включващо вложители, университетски преподаватели, софтуерни специалисти и иноватори.

Един план ще получи финансиране за реализацията на концепцията си в размер на 40 хиляди лева, като сътрудници на уредниците ще дават и спомагателни предметни и просветителни награди. Регистрирането е отворено до края на май . Първите три тима ще получат и проведено посещаване на европейските институции в Брюксел, обезпечено от Представителството на Европейската комисия в България.

" Всеки член на тим (от 2 до 5 души), който желае да кандидатства в конкурсната част на " Академия за нововъведения " 2023, би трябвало да попълни регистрационна форма, като уточни тъкмо името на тима си. Целта е всеки студент да премине през единодушие с " Общите условия " на състезанието и да вкара факултетния си номер, име на компетентност и университета, в който учи, с цел да потвърдим, че в действителност е студент. В редки случаи се позволяват и възпитаници с предприемачески хрумвания, " споделя за процеса по кандидатстване Леона Асланова, CEO на Innovation Starter.

" На втори стадий, на тима се назначават ментори, с които да работи и да валидира концепцията си. Менторите дефинират и кои 20 тима доближават до финала. Тоест, в случай че менторът реши, че концепцията не е задоволително ясна или реализируема, може да не допусне тима до третата фаза, в която жури отсява най-хубавите хрумвания. На последната фаза, жури, което се състои от 10 университетски преподаватели и 10 бизнес специалисти, дефинира спечелилите и класирането в състезанието, " изясняват още от Innovation Starter.
Реклама Свързани публикации ClimAccelerator Black Sea поддържа със 100 хиляди евро 11 започващи компании 24 август 2022, 15:30 Стартъп програмата на Veolia и фонда Innovation Starter излъчи двама спечелили 26 май 2022, 14:07 Започна кандидатстването за бизнес хакатона на Innovation Starter 6 април 2022, 17:21
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР