Без работа и без мечта­ния нов дом, но с голяма­та

...
Без работа и без мечта­ния нов дом, но с голяма­та
Коментари Харесай

Незрящият имитатор Андриян Асенов: Посрещам 2021-а без работа, но с любима

Без работа и без мечта­ния нов дом, само че с голяма­та обич! Така незрящият подражател Андриян Асенов посреща новата 2021 годи­на, научи HotArena.net .

„ В това се показва най-кратко миналата 2020-а за мен. Приключи проек­тът с работата в онлайн магазина на Национална­та потребителна коопера­ция на слепите в България koopmag.bg на 1 юни. Бя­хме освободени множеството от сътрудниците и на този стадий съм незает. Но от 8 но­ември, точно на празника на св.Архангел Михаил, с мо­ето момиче публично сме дружно като в една същинска любовна приказка и доста се обичаме “, показа пред „ България Днес “ Анди, кой­то сграбчи безапелационно успеха в миналогодиш­ното издание на „ България търси гений “ .

Наградата от 50 000 лева е изплатена на даровития артист, който от години иг­рае постановки на студент­ския спектакъл на Софийския университет „ Алма Алтер “. Парите са заделени за жи­лище дружно с друга сума, която Анди съумял да задели от свои участия след края на риалити предаването. Но те са задоволителни от позиция на самоучастие на надарения актьор за по­купка на мечтания от него апартамент в столицата, само че не и за разпределяне на банков заем поради неналичието на работа и трудов контракт.

„ От 1 юни съм единствено на со­циалната ми пенсия, която с добавката за непозната помощ е общо 393 лв.. От Соци­ално подкрепяне ми пре­доставят 108 лева месеч­но, а един път годишно имам право на гратис бал­неолечение. Нямам други приходи на този стадий. Един­ствено спечелвам, в случай че отивам на участия в театъра. Покрай пандемията няма такива, а бяхме набрали скорост през лятото “, разкрива още Асенов.

Въпреки ниските приходи Андриян споделя, че парите му стигат. Плаща наем от 33 лв. в общежитие на незрящите. „ Важен е стандартът, който си определяш съгласно приходите. Защото някои хора желаят огромен стандарт, а им е невероятно. Както споделя мой преподавател в театъра – от време на време по-малко е повече от по-голямото “, размишлява артистът от оряховското село Лесковец .

Именно в родната си къща ще посрещне новата година Анди. Там чества и Коледа със своето семейство. Приятелката му също е със своето семейство и двамата ще бъдат дружно още веднъж в първите дни на януари. През това време имитаторът на Тодор Живков, Бойко Борисов, Тодор Колев и още куп известни персони се надява да си откри работа.

„ Основно мога да работя с компютри - да преинсталирам Уиндоус и стратегии, да подкрепям програмен продукт. Дано следващата година се откри работа, с цел да си купя жилището, за който си бленувам. Разполагам с говорещ програмен продукт, посредством който мога да употребявам компютри и телефони, които са смарт. Той приказва с гласа на актрисата Гергана Стоянова и чете всичко. Софтуерът е добавка към друга говореща стратегия, която може да се внедри и в длъжностен компютър и телефон. Купува се еднократно за 9,90 лева и може да се работи с него във фейсбук, месинджър и всяко друго приложение най-много за връзка. Звъним на хората, подвигаме им. Ползваме си указателя без проблем “, разказва обстановката Анди .

Отскоро спечелилият в „ България търси гений “ стартира изяви като водещ на подкаста „ Очи в очи “ с Андриян Асенов . „ Идеята ни е да се канят разнообразни посетители и да се приказва с тях. Записани са към този момент два броя, които ще бъдат популяризирани онлайн в Ютуб и други платформи. Имаме си и фейсбук страница “, споделя усмихнатият наивник и добавя, че да си водещ не е елементарно, само че е прелестно.

Форматът е част от извоюван конкурс за незрящи от студентския спектакъл - „ Словото като избавление “. За тримата най-хубави в креативната конкуренция има парични награди - 1000 лева за първия, 700 лева за втория и 500 лева за третия класиран. Наградените творби и още няколко ще бъдат направени под формата на поетически театър от трупата в „ Алма Алтер “.

Анди е доста благополучен с новата си другарка.

„ Всичко е наред и доста се обичаме. Тя е студентка и също е незряща като мен. Просто се намерихме и нещата станаха умерено, без напрежение и от единствено себе си като в една прелестна любовна приказка. Това е ангел, изпратен от Господ. Тя е с доста положително сърце и излъчва позитивна сила, от която не ти се желае да се откъсваш. Във фейсбук се запознахме, започнахме да си пишем, организирахме си срещи и нещата станаха. Сякаш сме си били един за различен “, споделя още Андриян .
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР