“Без добив на мед са невъзможни smart технологиите на бъдещето

...
“Без добив на мед са невъзможни smart технологиите на бъдещето
Коментари Харесай

Димитър Цоцорков: Без добив на мед са невъзможни smart технологиите на бъдещето

“Без рандеман на мед са невъзможни smart технологиите на бъдещето и развиването на зелената сила ”, уточни Димитър Цоцорков по време на форума “Ноmо Futuro ” от поредицата “Преди утрешния ден ” на списание BGlobal.



Председателят на Надзорния съвет на “Асарел-Медет ” приказва за цифровата промяна на компанията и автоматизираните технологии, които трансформират промишлеността. Като образец за положителна смяна той уточни Панагюрище и обърна внимание какъв брой значима е поддръжката за образованието и развиването на младежите.





А какъв ще е индивидът на бъдещето в свят, който бързо се трансформира поради технологиите? Възможността да отговорят задочно на този въпрос Цоцорков даде на двама от най-младите сътрудници в компанията - Мария Илкова и Владислав Зубев - двама тогавашни възпитаници от дуалното образование, които в този момент работят в “Ремонт Обогатителна фабрика ” и Централната ремонтна база на “Асарел ”.



“Колаборацията сред изкуствен интелект и човек ще е доста добра за бъдещето, в случай че е направена с положителни цели ”, уточни Владислав, който счита, че индивидът на утрешния ден няма да се промени толкоз доста. “Съвременните джажди няма по какъв начин да заменят човешката ръка ”,каза и Мария, съгласно която дигитализацията ще улеснява работата. “Ние сме родени от обич, а това е главното нещо, което една машина не има, и се надявам, че в бъдеще ще си останем положителни хора ”, заключи Владислав.



По тематиката за възхода на технологиите дружно с Димитър Цоцорков приказваха астрофизикът доц.д-р Владимир Божилов, зам.-декан на Физическия факултет на Софийския университет, Петър Торнев - ръководещ шеф на софтуерния център на “Аксенчър ” в България, Карел Крал - основен изпълнителен шеф на “Електрохолд България ”, Калин Димчев - началник на “Майкрософт ” за България и 25 страни в Централна и Източна Европа, проф. Силвия Илиева - шеф на институт GATE към СУ “Св. Климент Охридски ”, и доктор инж. Боряна Манолова - основен изпълнителен шеф на “Сименс ” за България, Северна Македония и Украйна.



За да подсети, че хората са в основата на триумфа, а традициите, геният и творчеството ще пребъдат във времето, форумът “Homo Futuro ” беше открит с “космическата ” ария “Излел е Дельо Хайдутин ” на Валя Балканска.

фотоси: Facebook
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР