Без дискусии депутатите приеха окончателно част от промените в Административно-процесуалния

...
Без дискусии депутатите приеха окончателно част от промените в Административно-процесуалния
Коментари Харесай

Деси Атанасова захапа Корнелия Нинова на обсъждането на важен закон в парламента

Без полемики депутатите одобриха дефинитивно част от измененията в Административно-процесуалния кодекс. С признатите до момента промени се усилва контролът върху работата на администрацията.

Предстои народните представители да разискват нарастването на таксите за касационно обжалване и опцията делата на първа инстанция пред Върховния административен съд да се преглеждат без наличие на страните.

Парламентът одобри на първо четене промени в Закона за киберсигурността. Вносител е Министерския съвет. Създава се обединен народен указател в Агенцията за електронно ръководство. Прецизират се разпоредбите, критериите и изискванията за установяване на операторите и доставчиците на цифрови услуги.

От Българска социалистическа партия оповестиха, че ще се въздържат при гласуването, защото измененията в закона не давали гаранция за надеждно запазване на получената информация. Соцдепутатът Иван Иванов добави сериозните бележки:
" За мен не е ясно какъв брой пари ще бъдат изхарчени от държавния бюджет, т.е. за сметка на данъкоплатеца. Дали ще се основат нови структури - тежки, административни, или това ще бъде следващият неработещ орган ".

От Движение за права и свободи също подлагаха на критика плана най-много поради това, че регистърът не е обществен, поради огромния размер на глобите на длъжностни лица и неяснотата какъв брой ще коства на бюджета новата система. Въпреки това го поддържаха, Ахмед Ахмедов изясни за какво: „ Заслужава поддръжка, тъй като дава опция да се увеличи равнището на отбрана против произшествия, опасности и за мрежовата и националната сигурност на България и Европейския съюз “.

Депутатът от ГЕРБ Десислава Атанасова се възмути, че в залата участват доста малко депутати от Българска социалистическа партия и ги прикани да се включат в работата на Народното събрание: „ В това число и на госпожа Корнелия Нинова, която през вчерашния ден тук енергично защитаваше във вота на недоверието тематиката за сигурността “.

Очаква се спор в седмичната стратегия да провокира предлагането за преустановяване на лятната почивка на депутатите.

Българска социалистическа партия упорства Народно събрание да работи през месец август и да одобри пакет обществени закони, които да облекчат хората с увреждания. Според социалистите текстовете ще отлежават чак до септември, в случай че ваканцията не бъде анулирана. Вносителите декларират, че майките на деца с увреждания стачкуват от началото на юни пред Народно събрание и в други градове и е аморално депутатите да излизат във почивка, преди да се решат тези неотложни проблеми.

Идеята ще провокира спор, защото и от ГЕРБ обявиха, че са подготвени на изключителни съвещания, а Волен Сидеров от „ Обединените патриоти “ разяснява, че ваканцията на Народното събрание не е нереално да бъде понижена или отстранена.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР