Без аптека и лекарства от първа необходимост за жителите и

...
Без аптека и лекарства от първа необходимост за жителите и
Коментари Харесай

Без аптека и лекарства в Мелник

Без аптека и медикаменти от първа нужда за жителите и гостите на най-малкия град у нас - Мелник.

Близо 250 са непрекъснато живеещите в гр. Мелник, като през почивните дни и пролетно-летния сезон има над 3000 посетители. Аптека и съответна здравна грижа обаче няма.

" Повечето хора тук са в пенсионна възраст, не могат да си купят обикновени неща. Пътуваме до Сандански, Ново Делчово, с цел да си купуваме медикаменти ", сподели жителка на Мелник, съобщи Българска национална телевизия.

" Основната причина да няма аптека е в общината. В Мелник има задоволително търговски компании било то хотели, механи, които всяка година внасяме към общината пари. Тези пари би трябвало да се употребяват за града. Хората тук заслужават внимание ", показа различен гражданин.

" Ние настояваме, в случай че има някакъв метод нещо да се направи от страна и община да се субсидира отварянето на аптека и да има доктор в града. Имаме готово помещение, даваме го без наеми, с цел да идват хората да си купуват медикаменти. Същото е и за медицински служащ, подали сме в интернет, че търсим доктор. Осигурили сме за доктор жилище, в което да живее гратис и кабинет ", съобщи кметът на Мелник Сашо Филипов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР