Без Андре Онана на вратата Камерун направи фаулстарт на Купата

...
Без Андре Онана на вратата Камерун направи фаулстарт на Купата
Коментари Харесай

Камерун и Алжир с издънки на старта на Купата на Африка

Без Андре Онана на вратата Камерун направи фаулстарт на Купата на африканските народи след 1:1 против Гвинея в мач от група “С ” на конкуренцията в Кот д’Ивоар.

С цели пет трофея на сметката си от шампионата тимът на Ригоберт Сонг е измежду любимците, а на всичко от горната страна цяло второ полувреме игра с човек повече. Това обаче не се оказа задоволително за освен това от точка.

Камерунците даже позволиха гол още в 10-ата минута след неточност на най-малко двама свои футболисти, от която се възползва Мохамед Байо, пронизвайки Фабрис Ондоа.

Точно преди почивката “неукротимите лъвове ” получиха числено преимущество, откакто капитанът на Гвинея в тази среща Франсоа Камано беше изпъден с пряк червен картон за жестоко настъпване против Франк Магри. Първоначално основният арбитър сподели единствено жълт картон, само че след консултация с ВАР го промени на червен.

Пострадалият при тази обстановка Магри изравни с глава шест минути паузата, само че по-късно Камерун не съумя да стигне до второ попадение, без значение че непрекъснато натискаше.

Като титуляр за Гвинея излезе бранителят на Ботев (Пловдив) Антоан Конте, който в течение на срещата беше сменен. Титулярният капитан на тима и някогашен футболист на Ливърпул Наби Кейта остана измежду запасите, откакто цяла есен не се радваше на кой знае какъв брой игрови минути във Вердер (Бремен).

Заради травма пък присъединяване в срещата за гвинейците не взе нападателят Серу Гираси, който с 19 гола от 16 мача е измежду сензациите в немския футбол с екипа на Щутгарт.

Титулярният вратар на Камерун Андре Онана пък закъсня за мача и не попадна в групата.

В другия мач от групата настоящият първенец Сенегал започва сполучливо актуалното издание на Купата на африканските народи, откакто разруши с 3:0 Гамбия на " Стад Шарл Конан Бани " в първия си мач от група С на шампионата.

“Лъвовете на Теранга ” започнаха чудесно мача, откакто поведоха още в 4-тата минута. Тогава Пап Гей беше прецизен с шут по земя след асистенция на Садио Мане. Това е първи гол на халфа с националната фланелка. Любопитното е, че малко след средата на първото полувреме телевизионното лъчение по целия свят прекъсна, като казусът продължи до почивката на дуела. Точно преди края на полувремето “скорпионите ” останаха с човек по-малко на терена след пряк червен картон на днешния рожденик Ебу Адамс поради негово жестоко нарушаване против Ламин Камара.

Именно полузащитникът удвои преднината на сенегалците в 52-рата минута с удар по земя след подаване на Исмаила Сар. В 86-ата минута Камара получи топката след пас на резервата Илиман Ндиайе и с необикновен изстрел от дъгата на наказателното поле вкара второто си попадение в мача, с което оформи крайния резултат.

Алжир и Ангола направиха тъждество 1:1 в среща от група " D " на Купата на африканските народи. Алжирците бяха в ролята на любимец и поведоха с попадение на Багдад Бунеджа в 18-ата минута, само че в средата на второто полувреме Мабулулу изравни с тъкмо изпълнена дузпа и донесе точката на Ангола.

Титуляр за " черните антилопи " беше някогашният халф на Лудогорец Мануел Шоу. Неговият отбор не се огъна против превъзхождащия го противник и справедливо стигна до точката.

Алжир стартира със самочувствие. Шампионът от 2019 година можеше да открие резултата в самото начало на срещата, само че Фарес Шаиби шутира над напречната греда от воле. Скоро по-късно пропуск направи и Рияд Марез. Звездата на " пустинните лисици " нанесе фалцов удар, избавен от стража на Ангола Неблу.

В 18-ата минута Бунеджа беше изведен зад отбраната и с доста техничен изстрел опъна мрежата. До почивката алжирците имаха и други благоприятни условия, само че не съумяха да си обезпечат по-голяма преднина.

В 65-ата минута Набил Бенталеб фаулира в наказателното поле резервата Мабулулу. Потърпевшият самичък извърши дузпата. Топката се удари в напречната греда и мина зад голлинията - 1:1.

До края Алжир имаше превъзходство, само че анголците се бранеха проведено и удържаха скъпото тъждество.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР