БЕЙРУТ (AP) — Три години и половина след като стотици

...
БЕЙРУТ (AP) — Три години и половина след като стотици
Коментари Харесай

Ливански и френски официални представители пуснаха план за възстановяване на пристанището в Бейрут почти 4 години след огромна експлозия

БЕЙРУТ (AP) — Три години и половина откакто стотици тонове погрешно съхраняван амониев нитрат се възпламениха в пристанището в Бейрут, тръгвайки една от най-големите неядрени детонации в света, ливански и френски чиновници показаха проект за реорганизация и метаморфоза на пристанището в сряда.

Експлозията на 4 август 2020 година в пристанището на Бейрут умъртви повече от 200 души, ранени и разселени хиляди и опустошени цели квартали на града.

Оттогава следствието на аргументите за гърмежа е спряло и реконструкцията на развалените региони значително се прави на части с частно финансиране, защото интернационалните фондове, обещани за възобновяване, значително зависеха от политически промени, които в никакъв случай не се материализираха.

Редица оферти, които бяха изнесени за реорганизация и преустрояване на към момента функциониращото пристанище, се провалиха, в това число упорит проект препоръчано през 2021 година от група немски компании за преустрояване на пристанищ...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР