БЕЙРУТ (АП) — Френският външен министър Стефан Сежурне пристигна в

...
БЕЙРУТ (АП) — Френският външен министър Стефан Сежурне пристигна в
Коментари Харесай

Висш френски дипломат пристигна в Ливан в опит да посредничи в сблъсъците между Хизбула и Израел

БЕЙРУТ (АП) — Френският външен министър Стефан Сежурне дойде в Ливан в неделя като част от дипломатическите опити за ходатайство за деескалация на спора на границата сред Ливан и Израел.

Сежурне трябваше да се срещне с мироопазващите сили на Организация на обединените нации в Южен Ливан и с ръководителя на Народното събрание на Ливан, главнокомандващия на армията, външния министър и служебния министър-председател.

Ливанската въоръжена формация Хизбула разменя съвсем всеки ден удари с израелските сили в граничния район – а от време на време и отвън него – в продължение на съвсем седем месеца на фона на войната на Израел против съдружника на Хизбула Хамас в Газа.

Израелските удари са убити повече от 350 души в Ливан, множеството от които бойци с Хизбула и съюзнически групи, само че също по този начин в това число повече от 50 цивилни. Ударите на Хизбула убиха 10 цивилни и 12 бойци в Израел.

Френски дипломатически чиновник, поискал анонимност, защото не е бил акредитиран да приказва с публицисти, сподели, че задачата...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР