Беновска / Костадинов: Защо сте в НС? Костадинов: НС ще спре!

...
Костадин Костадинов, лидер на Възраждане, депутат в 49 НС -
Коментари Харесай

Костадин Костадинов, лидер на Възраждане, депутат в 49 НС - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 16.12.2023 г.

Паметникът на Съветската армия - какво се случва в НС?; Вяра Тодева

“Какво търсите, г-н Костадинов, в 49 НС?” започна Беновска. Лидерът на “Възраждане” отговори, че търсят законност във всяко НС, но не го намират и нещата ескалират с “фашистката саморазправа на банда хора, режещи с флексове българската история, българският род” - паметника на Съветската армия. “Това, което се реже, е скулптурна композиция от 4 човека - съветски войник, български мъж, българска майка и дете. Вчера беше разрязана фигурата на българската майка и българското дете” подчерта Костадинов. Той заяви, че това трябва да спре, защото днес се режат глави на паметници, утре глави на хора, както са правили фашистите през 40-те години на 20 век - 50 000 лева за отрязана глава. Костадинов подчерта, че с махането на антифашистки паметник, символизиращ победата над фашизма, се реставрира фашизмът и преходът от комунизъм към “уж” демокрация в България е приключил с реставрация на фашизма. Лидерът на “Възраждане” призова българите да излязат и да свалят фашистката тоталитарна диктатура. Беновска коментира, че никой не се захванал да съди Костадинов, че нарича властта фашистка, явно защото не се осмеляват да отрекат това твърдение. Водещата пожела да изгледат видео как Костадинов влиза в областната управа, как се държи секретарката с него, областната управителка Вяра Тодева уж я няма и е в командировка, но след това се е разбрало, че се крие в тоалетната. Лидерът на “Възраждане” подчерта, че няма заповеди за извършване на демонтаж. Беновска пожела да прочете какво са отговорили на Иван Таков, който е написал писмо до главния архитект на София Здравко Здравков. В писмото се казва, че Здравков не е одобрявал проект за ремонт на паметника на Съветската армия. Костадинов заяви, че трябва да има две задължителни заповеди - заповед за демонтаж и за реставрация - описва се колко човека ще работят, колко време ще продължи работният процес и т.н. Той отбеляза, че законът е категоричен на строителна площадка трябва да има задължително информационна табела - какъв е проектът, кой го управлява, колко ще се работи, колко човека работят, заповед и разрешение, но нито едно условие не е изпълнено.

Беновска го попита дали е вярно, че затворници режат фигурите, а той отговори, че не би се учудил, защото хората, които извършват това беззаконие може да са фашисти, но не са глупаци и знаят, че един ден ще отговарят за действията си, затова не поставят никъде подписа си. “Този престъпник ще бъде преследван и от руското законодателство. Поради тази причина тези безкрайни страхливци не смеят да се подпишат никъде и това, което се случва е беззаконие. Мислят си, че ще им се размине, особено престъпната фашистка шайка от ПП-ДБ и техните ортаци от ГЕРБ и ДПС. Неслучайно блокирахме работата на парламента в четвъртък и ще го правим, докато това беззаконие не спре” заяви Костадинов. Беновска пожела да видят какво се случи в парламента на 14-ти декември.

Росен Желязков: Декларация от името на ПГ.

Костадин Костадинов: Г-н председател, уважаеми сънародници, в последните дни беззаконието в нашата страна все повече започна да намира своята институционална форма. Беззаконие, което се маскира под формата на конституционно мнозинство в нашия парламент. Беззаконие, което погазва правовия ред, което не спазва законите в нашата република със следния много прост мотив, че за така нареченото конституционно мнозинство ПП-ДБ, ДПС и ГЕРБ законите не важат. Конституционното мнозинство може само да решава кои наредби ще важат и кои няма да важат. Като има един основен акцент, законите важат за всички нас, българските граждани, но не и за конституционното мнозинство.

Начинът, по който работи Народното събрание в последните няколко дни и седмици, начинът, по който се подхожда към промените в Конституцията, безпардонното и арогантно погазване и потъпкване на основни права и свободи, включително и на български народни представители е особено показателен за начина, по който се развива така наречената демокрация в нашата страна в последните дни и седмици.

Това изключително тенденциозно поведение, грубо и цинично погазване на българските закони намери своя апотеоз в беззаконието, на което сме свидетели през последните няколко дни в центъра на София. Без никакъв законов акт, без заповед, без решение в центъра на София безчинстват някакви хора, въоръжени с флексове.

Не се знае кой ги е пратил, не се знае по каква заповед, по чие нареждане. Знае се едно обаче, прави се в нарушение на закона. В такава ситуация, нормална, защото в България нарушението на законите не е от вчера, гражданите нормално излизат и протестират. И нормално никой в тази зала не им обръща внимание.

И нормално е протестът на гражданите да бъде чут. И когато той не може да бъде чут, когато тук в тази зала има удобно и безкритично недопускане на различното мнение, потискане на абсолютно всякаква гледна точка и възцаряване на агресивен тоталитаризъм, модерен фашизъм, това, което трябва да се направи, е да се даде възможност на протеста да влезе тук, в тази зала. Да се направи така, че хората, които удобно не чуват това, което говорят гражданите по улицата, скрити зад дебелите стени на бившия партиен дом, в крайна сметка да разберат, че трябва да се съобразяват със законите в нашата страна, че трябва да спазват реда, че трябва да спазват Конституцията.

Няма как едно самопровъзгласило се конституционно мнозинство да иска да променя основния закон на републиката и същевременно нагло, и безпардонно да нарушава всички останали закони, включително и Конституцията.

Точно по тази причина ние от „Възраждане“ призоваваме тук всеки един представител на свободните български граждани, всеки един представител на демократично мислещите българи да излезе тук с нас отпред, пред трибуната, за да покаже ясно и категорично, че ние няма да допуснем никога повече беззаконието и тоталитаризма да управляват нашата страна! Конституционно мнозинство, което гази Конституцията и основните закони на страната, което не дава пример и погазва законите в страната няма как да бъде по никакъв начин толерирано! Ние няма да го толерираме! Призовавам всеки един свободен българин в тази зала, всеки един демократично мислещ българин в тази зала да дойде с нас и да кажем – не на беззаконието в България! Да на свободата, да на демокрацията!

Депутатите от Възраждане, ИТН и БСП отново застанаха на протест пред трибуната на 49 НС.

С бяла риза напред; Мария Захарова за паметника

Беновска коментира, че такива думи в НС не са се произнасяли от Великото народно събрание и освен това носи бяла риза в символ на водачество и го попита до победа ли ще носи бялата риза. Костадинов заяви, че когато българските мъже са отивали на последен смъртен бой винаги са слагали бели ризи и са били предварително опявани, защото нито един от тях не оцелява. “Ние вече няма накъде да отстъпваме. Имаме огромна енергия и ще направим всичко, за да събудим заспалия наш народ, който не вярва, че нещо може да се промени. Не може да позволяваме тези съвременни фашисти да реставрират отречени античовешки идеологии и да ги наричат - възстановяване на демокрацията и възтържествуване на демократически евроатлантически ценности” заяви Костадинов. Той коментира, че само Атанас Атанасов е станал да се противопостави на това, че “Възраждане” ги наричат “фашисти”, но е разбираемо, защото е бивш функционер на комунистическия репресивен апарат, бил е в прокуратурата преди 89-та година и е очевидно да се обиди на фашист. “Казват, че насаждаме омраза към фашизма - да, трябва да има омраза. Не може да се толерира, обяснява и разбира фашизмът - трябва да се унищожава и мрази, преследван от пълното му изтребление. Няма да допуснем да вкарат държавата ни в гражданска война и във война с Русия, защото всяка седмица гледам дневния ред и чакам да се появи между другото една точка, между многомилиардното дарение за Украйна и поредния многомилиарден подарък за САЩ, точка за обявяване на война на Руската Федерация” коментира Костадинов.

Беновска пожела да видят коментара на Мария Захарова по повод извършваното с паметника на Съветската армия и съжалява, че още не е поканила руският посланик Митрофанова да ѝ гостува. Костадинов коментира, че Волгин е поканил едновременно украинската и руската посланичка, но украинската отказва, руската идва и украинската казва, че не може Митрофанова да ходи. Беновска коментира, че Путин отново е имал огромна пресконференция, за да отговори на всички въпроси и е редно и България това да се случва. Водещата изрази надежда това да е случи, когато Костадинов бъде на власт.

Костадинов заяви, че винаги отговаря на въпросите и няма никакъв проблем с това.

12 декември 23-та

Коментар на говорителя на руското МВнР Мария Захарова:

Днес властите на София преминаха към практическа реализация на отдавна кроените срамни планове за демонтиране на Паметника на Съветската армия.

Величествената скулптурна композиция, издигната в знак на победата над нацизма, отдавна се е превърнала в заложник на местните политически игри и личните амбиции на отделни представители на управляващия елит. С лека ръка на фашистващите евроатлантици монументът буквално се изпраща на бунището на историята.

Варварските действия на българската страна нямат оправдание и прошка. Те изглеждат особено цинични в условията на галопиращ растеж на неонацистките настроения в самата Европа, деградиращо положение със спазването на човешките права и чудовищна фалшификация на историята.

България отдавна, без да го забелязва, върви по пътя на реабилитация на нацизма. Крайнодесни организации, които открито насърчават расова омраза и нетолерантност, излизат извън контрол. Въпреки забраните в София се провеждат шествия в чест на нацисткия колаборационист български генерал Х. Луков. На държавно ниво се насърчава агресивна русофобия, която по същество не се различава от расизма. Прави впечатление, че на този фон нашите настойчиви предложения за консултации относно по-нататъшната съдба на паметника, предвидени в член 14 от двустранния Договор за приятелство и сътрудничество, бяха без никаква свенливост пренебрегнаха от българската страна.

Смятаме разрушаването на паметника на общото ни минало за поредна враждебна стъпка на официална София, утежняваща и без това патовата ситуация в двустранните отношения. България отново, както неведнъж се е случвало, избира грешната страна на историята. Самата тя ще трябва изцяло да плати последствията от това срамно решение.

Костадинов “пудел” на ГЕРБ и “васал” на Путин?

“Вие пудел ли сте на ГЕРБ, както ви обвини Искрен Митев от ПП-ДБ?” попита Беновска и сподели, че е забравила да му подари една каишка за НС. Костадинов коментира, че Митев е бил на банкета на Пеевски като мажоретка или като стриптизьорка и е смешно да говори това. “ПП-ДБ се превърнаха в най-позорната патерица на ДПС. Пеевски псува Кирил Петков от първия ред. Кирил Петков ходи в кабинета на Пеевски и излиза тъжен, а Пеевски щастлив. То е публично и на фона на това някакви хора си позволяват да хвърлят кал по “Възраждане” - кал се хвърля само по плодородни дървета” каза Костадинов.

“А, на Путин какъв сте - васал?” попита Беновска. Костадинов отговори, че не го познава и няма как да е васал на някого. “Ние сме единствената политическа организация, която се отчита само и единствено на българския народ” подчерта лидерът на “Възраждане”.

Протест в НС - докога?

“Докога ще седите в НС?” попита Беновска, а Костадинов отговори, че ще са там, докато не се възстанови законността - извинение от страна на управляващите и да признаят, че са нарушили законите, уволнение на Вяра Тодева и дисциплинарно производство срещу нея, връщане на паметника на неговото място. Костадинов подчерта, че управляващите може да не уважават опозицията, но трябва да уважават избирателите, които чрез “Възраждане” са застанали пред фашизма. Беновска коментира, че опозицията може да си седи пред трибуната, докато другите си правят заседанието. Костадинов призова да се изчака понеделник и да се види какво ще става, защото те са се уплашили от опозицията и няма как народното събрание да работи по този начин. “Хората, които в момента управляват държавата трябва да намерят своето място в затвора - на първо място за държавна измяна” призова Костадинов. Беновска пожела да обърнат внимание на министър-председателя Денков за финансирането на Украйна и присъединяването ѝ към ЕС.

14 декември 23-та

А Премиерът акад. Николай Денков в Брюксел, на среща на лидерите на ЕС, заяви умотворение за световно...

Николай Денков: За нас миграцията е основният приоритет. Другият приоритет е Украйна.

Украйна - приоритет номер 1 на България?; Пеевски - истинският премиер на България

Беновска попита Костадинов дали това са приоритетите на 49 НС, а той отговори, че това е приоритет на една американска марионетка. “Всяка седмица българският парламент гласува милионни подаръци за Украйна и САЩ. В дневния ред е записано одобряване на закупуване на реактори от САЩ и оборудване на стойност 2 по 30 милиарда лева - 60 милиарда. Одобрихме продажбата на руските на украинците за 2 милиарда. Това не е само цената на реактора, но и изграждане на целия блок. Миналата седмица бяха гласувани поредните подаръци за Украйна - близо 1 млрд лева - амуниции, които ще им занесем на крака. Това е разхищение на публични средства в особено големи размери. Това е престъпление и трябва да се върне смъртното наказание” каза Костадинов. Беновска коментира, че за да спечелят конституционно мнозинство, би трябвало да са ги казали тези приоритети в предизборните си кампании, а Костадинов заяви, че не са ги казали, но вече след началото на управлението променят своите приоритети и трябва да има предсрочни избори. “Никой не вижда в този смешен човек - специалистът по сапуни, веро и прах за пране, министър-председателя Денков, а реалния премиер на държавата - Пеевски, който ги командва, а тези нещастни мажоретки от ПП-ДБ се въртят около него. Цялата държава е изцяло подчинена на американските интереси” заяви Костадинов. Той подчерта, че постоянно се подаряват милиони на Украйна, но за Българската коледа и детската болница се събират пари със смс. Беновска подчерта, че ще следят темата в развитие.

“Да видим Костадинов дали в понеделник отново ще осуети това заседание, което следва извънредно в НС, защото иска извинение за извършеното с паметника на Съветската армия, уволнение на Вяра Тодева и връщане на паметника обратно на мястото му” каза Беновска, а Костадинов добави, че ако някой твърди обратното - да се свика референдум - управниците или президентът.

Така завърши разговорът между Костадин Костадинов и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 16-ти декември 2023 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР