Беновска / Иван Таков: Ваня Григорова кмет? Таков: Победител!

...
Иван Таков, лидер на БСП-София - Илиана Беновска Беновска пита
Коментари Харесай

Иван Таков, лидер на БСП-София - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 14.10.2023 г.

БСП - кандидат-кмет и общински съветници; Разходка с Ваня Григорова в София; Левите ценности

Беновска посрещна Иван Таков в студиото и отбеляза, че освен лидер на БСП-София е и на второ място в листата за общински съветници в СОС, след Ваня Григорова. Той подчерта, че с това показват, че имат твърд ангажимент към града, като освен кандидат-кмет поставят Григорова начело на листата за общински съветници. Беновска съобщи, че ще направят разходка с нея из София, в понеделник, 16-ти октомври, начална точка пред Народния театър. Таков коментира, че така от първо лице хората ще могат да се убедят в отношението на Григорова към града. Беновска се пошегува, че е имала идея да направят обиколката на мотор, но Таков я помоли да не го правят, защото градът е неприветлив за този вид рекреации и това се е случило през последните 33 години с управлението на “дясното”. “Градът е изцяло разпродаден и концесиониран. Това е белегът на дясното. Отказът от публична собственост, от публични услуги от общината и това е наша битка - да върнем всички публични услуги в Столична община, защото концесиите са поредна форма на корупция и общината се крие зад поредната фирма. След като сте направили мизерен животът на десетки хиляди хора, какво значение има, че ще глобите фирмата?” коментира Таков.

Беновска пожела да изгледат видеото за кампанията на Таков, за да видят платформата на лявото и да поговорят и за младото поколение. Неговото послание е, че София е за всички, а не само за определена група хора. “Кое ще е това, което непременно държите да направите, независимо дали Ваня Григорова ще стане кмет? Димитър Благоевите завети са в основата на БСП, но вие сте и нови лица, с друг вид култура и образование, друг вид геополитика около нас, друг вид общуване и поведение” попита Беновска. Таков подчерта, че има едни ценности, които са непреходни - справедливост, солидарност, свобода и те ще продължат да ги отстояват. “Ние казваме, че хората са по-важни от печалбите, градът не е пазар, ние се борим за правата на хората - всички софиянци да имат достъп до благата, които предоставя столична община. Някои неща, независимо от геополитическите реалности, които ще продължим да отстояваме - това са леви ценности. Поради тази причина направихме всичко това за изборите - това не е плод на емоция. Аз и градската партийна организация сме го замислили като концепция преди повече от 6 месеца. Вие ме наблюдавате - преди повече от половин година тук ви казах как се готвим за местните избори и тази идея е в ход. Ще реализираме нашите основни цели с местната широка коалиция зад кандидат-кметът ни” заяви Таков.

Ваня Григорова и останалите претенденти за кмет на София

“Кои са реалните предимства на Ваня Григорова?” попита Беновска. Таков отбеляза, че тя е най-подходящият кандидат, с най-сериозни качества и е единственият различен кандидат, с алтернативни политики, останалите са в десния спектър и не предлагат нищо ново. Той подчерта, че Хекимян и Терзиев са две страни на една и съща монета и му е странно как а в средата на кампанията, но отказват дебат с Ваня Григорова. Таков заяви, че т.нар. дебат между Хекимян и Терзиев е приличало на консултации между представителите на “сглобката”. Беновска сподели, че се е опитала да организира дебати между претендентите, но те отказват дори и в БНТ да отидат, Ваня Григорова е отишла. “Как може да ги е страх от една толкова крехка жена, пълна с идеи, които иска да сподели?” коментира Таков. Беновска сподели, че е заложила капан на Хекимян, неин приятел и колега.

Беновска/ Хекимян: Ще дебатираш ли в Беновска пита с Терзиев? Мъжество с Терзиев? Хекимян: Доказвам!

Антон Хекимян, кандидат-кмет за София от ГЕРБ - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 4.10.2023 г

Илиана Беновска: Г-н Хекимян!

Антон Хекимян: Г-жо Беновска, здравейте!

Илиана Беновска: Много се радвам! Тони, желая ти успех!

Антон Хекимян: Благодаря много!

Илиана Беновска: Може ли да те поздравя, като приятел! Обърни се към нашата камера! Може ли да ми кажеш само едно, едничко нещо?

Антон Хекимян: Разбира се!

Илиана Беновска: Колко мъжество ще ти е необходимо, за да можеш да победиш в София и да я водиш напред? Колко мъжество?

Антон Хекимян: За да победим в София, нещо, в което съм абсолютно сигурен, ни е необходима подкрепата на хората! Не е важно какво е моето мъжество като грамове, килограми, тонове!

Илиана Беновска: Като психика?

Антон Хекимян: Или като психика! Много е и мисля, че го доказвам със стъпката, която съм направил! Много е!

Илиана Беновска: Ще успееш ли?

Антон Хекимян: Ще успея! Съмняваш ли се?

Илиана Беновска: Не! Ще помагам! Между другото, те поканих на дебат с Васил Терзиев, но от ГЕРБ ми отказаха?! Само в Дарик радио ли ще ходите?

Антон Хекимян: Разбира се, че не! Ще се срещаме в дебати, кампанията тепърва започва!

Илиана Беновска: Кога ще направим друг дебат?

Антон Хекимян: Ще имаме време да го направим, няма да е само на едно място. В Дарик ще е първия дебат!

Илиана Беновска: Обещаваш ли?

Антон Хекимян: Ще направим най-доброто, така че да имаме участие във всички медии!

Илиана Беновска: Повече дебати?

Антон Хекимян: Повече дебати?

Илиана Беновска: Между другото, ще си позволяваш ли като кмет да взимаш отношение и по национални въпроси? Например, вчерашния случай с миньори, закриване на рудници, цели отрасли! Ти, като журналист, беше в окото на бурята!

Антон Хекимян: Със сигурност националните теми ще бъдат и в моя фокус! Но нека сега се концентрираме върху София - мисля, че това е по-важното!

Илиана Беновска: Да, така е!

Антон Хекимян: Има кой да говори за националните теми! Благодаря много!

Господари: Докато още не е заглъхнал отзвукът от балотажите, ще изтупаме нафталина от една кметска надпревара от преди 20 години. Гледаме кадри от предизборен диспут по Нова телевизия на основните кандидати за кмет на София през далечната 1995 г.

Илиана Беновска: Нова телевизия, вашата телевизия и Радио Експрес, вашето радио, ви предоставят уникалната възможност да се срещнете на едно и също място и едно и също време с г-жа Ренета Инджова, г-н Венцислав Йосифов и г-н Стефан Софиянски!

Господари: Рачков, то всичко си е същото! И през 2015 г. кандидатите за кметове гостуват при Илиана Беновска. Само телевизията и прическата са различни.

13 октомври 2019-та

По традиция Първите Кметски дебати за София са при Беновска още от 1995-та

Беновска към Манолова и Фандъкова: Кой ще спечели “Златната ябълка” на София

13-10-2019 11:11

Предизборен дебат между кандидата за кмет на София от коалиция ГЕРБ-СДС Йорданка Фандъкова и гражданския кандидат за кмет на София Мая Манолова в ефира на „Канал 3“ и „Радио К2“ от 13 октомври 2019 г. Двамата кандидати отговаряха на въпроса на Илиана Беновска „Кой и на какво основание Иска, но и Може ли да управлява София?“

Илиана Беновска: Мая Манолова срещу Йорданка Фандъкова - кой и на какво основание ще спечели златната ябълка на София. Ще питаме кой и на какво основание иска, но и може ли да управлява София. Заповядайте, г-жо Манолова.

Мая Манолова: Здравейте!

Илиана Беновска: Настанете се. Г-жо Фандъкова, заповядайте!

Йорданка Фандъкова: Добър ден.

Илиана Беновска: Много Ви благодаря. Дебатът започва сега. Ще Ви запозная с регламента на самия дебат.

Е. Хекимян обеща на Беновска дебат с Терзиев. Да видим. Хекимян свободен мъж ли е да взима решения?

Кой има мъжество да управлява София?

“Кой, г-н Таков, има мъжеството да управлява София?” попита Беновска. Таков отговори, че на дебата, организиран от Беновска през 2019 година, мъжество са имали две жени. “Надявам се този дебат да се състои. Преди няколко месеца ви казах, че се прави всичко възможно от партиите на сглобката да се избяга от истинските проблеми на София и общините в България. Тази кампания минава под знака на идеологията и странните политически послания. Говори се за роднините на Васил Терзиев, говори се дали нюз руумът на една телевизия е работил за една конкретна партия. Бяга се от проблемите на града. Нямаме нито един сериозен проблем решен в София. Имаме поредица от провалени мандати - детски градини, инфраструктура, мръсният въздух” коментира Таков.

Защо Григорова и БСП?

“Защо да гласуват за Ваня Григорова, за Вас и БСП и коалиция?” попита Беновска. “Ако искат да върнат града в свои ръце, градът да бъде в ръцете на гражданите, а не на бизнеса - да подкрепят Ваня Григорова и нашите кандидати с номер 86 в интегралната бюлетина. Това е различният, добрият граждански избор” заяви Таков.

Беновска припомни, че ще направят разходка с Ваня Григорова из София, в понеделник, 16-ти октомври, начална точка пред Народния театър в 11 часа.

Така завърши разговорът между Иван Таков и Илиана Беновска в седмичното обзорно политическо предаване “Беновска пита” по “Радио К2” и на живо във Фейсбук и Ютюб на 14-ти октомври 2023 година.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР