Беновска/Григорова: Избори с машини-ще сезирате ли МС, НС, Радев?

...
Ваня Григорова, кандидат за кмет на София от МК БСП
Коментари Харесай

Ваня Григорова, кандидат за кмет на София от МК „БСП за България“ - Илиана Беновска „Беновска пита – Радио К2“, 6.11.2023 г.

Илиана Беновска: Ще имате ли кураж и смелост да искате да бъдете изслушани от НС, от МС, от президента ако щете, няма да говоря за външни наблюдатели, за да може този въпрос да няма това камерно изражение в момента на тази пресконференция, а да го превърнете чисто политически във въпрос, който трябва да се реши, защото това ще се повтаря вероятно, и може да се задълбочава? И после искам да задам още два въпроса. Или сега да ги задам?

Ваня Григорова: Сега, може би!

Илиана Беновска: Добре, вторият ми въпрос е, попитах Кирил Петков и Терзиев, дали от политическо уважение към Вас персонално и към Вашите избиратели, защото вас ви дели няма и 1%, дали предвиждат да Ви дадат някаква позиция, например позицията на председател на СОС? Не знам дали сте гледали пресконференцията им? Отговориха ми, че не сте в дневния им ред!

И третият въпрос е шеговит, той се отнася и към вас. Попитах ги, те имаха едни постери – в неделя празнуваме, в понеделник започваме да работим, не знам дали сте обърнала внимание, попитах дали кметския дюкян е отворен днес за гражданите на Столична община? И да Ви попитам и Вас, Вашият дюкян отворен ли е, ще го отваряте ли и кога?

Иван Таков: Може ли аз да започна, след това Ваня Григорова ще довърши?

Илиана Беновска: За дюкяна особено!

Иван Таков: За дюкяна, моля, ние дюкяни нямаме, не отваряме дюкяни, не затваряме дюкяни! В истинския смисъл на думата. Вие не знам точно какво визирахте.

Илиана Беновска: Вие сте умен човек, сам може да прецените!

Иван Таков: Може би ще ни обясните! Но извън шеговития тон, за нас нещата са сериозни. Не водим разговори с никого и няма да водим никаква такава търговия, каквато Вие сте започнали.

Илиана Беновска: Не е търговия!

Иван Таков: Това ще бъде решено по-нататък. Нашата битка в момента все още е за кмет на София! Нека това да се разберем. Вече в общинския съвет какво и как ще се случва е следващ въпрос!

А дали ще имаме смелостта да се изправим, след като сме се изправили пред цяла България тук, аз не виждам защо не! Но отново казвам, ние не водим битка срещу машини като такива, изборен кодекс или така нататък, ние показваме един проблем и поставяме под съмнение резултата от балотажа на местните избори в София. Това правим в момента!

Илиана Беновска: Не разбрах само, искате ли да сезирате, ще го направите ли официално МС, президента, НС?

Иван Таков: Оспорването на изборите има юридически ...

Илиана Беновска: Да, аз съм юрист! Питам ви друго, това е обществен въпрос! Не се правете, че не ме разбирате!

Иван Таков: За другия въпрос не сме мислили. Това ще го обмислим. За нас най-важното в момента, тъй като ОИК още сутринта е излязла с решение за избор на кмет, ние имаме едноседмичен срок, в който можем да обжалваме това решение. Това е първото действие, което ние ще предприемем!

Ваня Григорова: Важно е ние да предприемем законовите стъпки за това да бъде гарантиран вота на софиянци. Това е на първо място. По-нататък с кого ще се водят разговори и как, ще поставим по-твърдо и по-категорично въпроса, ще обмислим по-нататък. Ние имаме време, в което трябва да реагираме и това е нещото, което първо трябва да направим!

Дали ще бъда председател на СОС не стои наистина на дневен ред. Както аз не съм им в дневния ред, така и те не са ми в дневния ред. Независимо какво ще се случи оттук насетне, ние имаме наши цели, наша програма, която ще продължаваме да преследваме!

И тук много логично идва въпроса Ви за дюкяните. Те са хората на дюкяните! Те са търгашите, те са рентиерите! Ние настоявахме през цялата кампания, че управляващия СОС трябва да бъде стопанин! Много се радвам, че г-н Терзиев през последните дни, когато си водеше кампанията през събота и неделя, започна да повтаря това, което казвахме ние през цялата кампания. Силно се надявам да е разбрал, че концесионирането не е част от доброто управление на столицата! Но тъй като до момента повтаряше същите политики, които се водят повече от две десетилетия, аз лично нямам доверие в това, че има някакво осъзнаване през последните няколко дни, през които водеха всъщност една изключително очерняща кампания срещу мен. Това не е зряло политическо поведение! Това беше истерия, това беше паника, която дойде в отговор на това, че господинът не пожела, не събра кураж да се яви на дебат срещу мен, включително когато казах, че може да дойде с колкото иска експерти, а аз ще бъде срещу него сама! В този смисъл това, което си поставяме сега на дневен ред е гарантиране честността на изборите. Защото те се оплакват от измами. Дебело подчертаваме, те са в правителството, те са тези, които организираха изборите. Те са тези, които се оплакваха от мъкнене на чували и от изборни нередности. Всичко това, което виждаме сега, е в резултат от техните действия, съзнателни или несъзнателни. И те трябва да понесат отговорността си, политическа отговорност!

Илиана Беновска: Докато трае съдопроизводството, ще встъпите ли в СОС?

Иван Таков: Не сме мислили по този въпрос!

Илиана Беновска: Кой да мисли?

Иван Таков: Нали питате нещо!Така или иначе ние ще поискаме, мисля, че се казва предварително спиране на изпълнението!

Илиана Беновска: Няма такова в АПК!

Иван Таков: Това вече е работа на нашия юридически екип, така че предстои да го разберем!

Илиана Беновска: Казвам ви, няма го в АПК това! Съдебната процедура, която ще произведете, не спира изпълнението! Съдебната процедура не спира изпълнението!

Медия: Ще влезете ли в СОС?

Ваня Григорова: Да, ще вляза като общински съветник! Казах го многократно! Аз съм водач на листата, поради което, независимо в какво мое качество, аз ще правя това, което заявявах през цялото време в кампанията. Благодаря!

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР