Беновска: Бойко, Делян, Кирчо - Властта е сладка, с мед намазахте!? Ама от САЩ ли, че в БГ мед няма!

...
Учeни oт Fоrѕсhungѕzеntrum Јülісh (нaциoнaлнa изcлeдoвaтeлcĸa инcтитyция) в Гepмaния oбyчили
Коментари Харесай

Учeни oт Fоrѕсhungѕzеntrum Јülісh (нaциoнaлнa изcлeдoвaтeлcĸa инcтитyция) в Гepмaния oбyчили изĸycтвeн интeлeĸт дa миcли ĸaтo Aлбepт Aйнщaйн или Иcaĸ Hютoн.

И ми пратиха ИИ да говори като мен и Бойко Борисов.

Чуйте!

Беновска: Абе, говорите си хубави неща, сладки приказки! Ама дойде моментът да поговорим сериозно колко манипулация ще се роди от всичките тия изкуствени интелекти! Човек не може да си вярва дори на собствените уши и очи!

Борисов: Абе, говорите си хубави неща, сладки приказки! Ама дойде моментът да поговорим сериозно колко манипулация ще се роди от всичките тия изкуствени интелекти! Човек не може да си вярва дори на собствените уши и очи!

Това нито аз, нито Бойко сме казали. Но. Вече е факт!

И се запитах. Дали да не обучим ИИ да ни управлява. И да затворим НС и МС.

Иначе

9 февруари 24-та

Бойко Борисов, ГЕРБ: Всеки си приказва каквото си искат, има жаргони по тази тема много. Ако има обвинения да каже какви са!

Аз знам, че след 7 избора пълен хаос, подправен избори. Хаосът в София е пълен!

Кметът не може да направи мнозинство. Дадох ви пример, ако си спомняте, че аз, когато станах кмет, от 61 общински съветници нямах нито един мой.

Няма кого да подкрепяме!

Медия: А защо ви дадоха 3 от най-важните комисии?

Бойко Борисов: Не са ни ги дали, ние сме си ги взели! Кой да ми дава, Терзиев ли? Внуците на ДС, които са убили дядо ми!

И ако си приписват това нека да знаят, че ние сме направили така, че нашите партньори в Европа и Америка знаят, че ние сме свършили цялата работа!

Всякакви предложения са правени, и ние, и те, но ние разбрахме, чухме тяхната червена линия – или външно, защото иначе ПП няма как да се показват, или всичко се чупи. Щом имат такава червена линия разбираме ги. Единственото, което можем да предложим разумно, е поне изборите да са две в едно, за да не се харчат пари. Не се ли случи ротацията, това ще се случи впоследствие!

9 февруари 24-та

Медия: За ДПС добър вариант ли е избори две в едно?

Делян Пеевски ДПС: За страната не е добре, за ДПС е добре, ние сме готови! Но за мен не трябва да тласкаме държавата в тази криза. Тъкмо взе да се излиза от проблемите, които се наслоиха по време на двете години служебни правителства. Колегите от ПП-ДБ трябва да се овладеят, да си изпълнят това, което е записано за министерството на външните работи и да вървим напред в името на България!

Призовавам да седнат заедно партиите, които са направили това правителство, всички министерства са на ПП, премиерът е на ПП, г-н Борисов има вицепремиер и едно министерство. Не мога да разбера това силно желание да им се вземе едното министерство. Аз смятам, че ПП-ДБ имат цялата власт в държавата. Мисля, че трябва да седнат, да се успокоят и да продължи това евроатлантическо мнозинство!

9 февруари 24-та

Кирил Петков: Ние даваме на ГЕРБ възможността да има най-високия пост в държавата. Това е премиера.

Това е най-голямата позиция не само в държавата, но и навън.

За да има баланс в тази толкова чувствителна структура, в която управляваме, трябва да има и втори гарант, втори глас към външния свят и това е министъра на външните работи.

Каква е логиката да се появи един нов човек? Имаме работещ екип – Мария Габриел и акад. Денков.

Предлагаме Габриел да заеме най-високия пост в държавата, което е достатъчно ...

Да се заплашва с избори, защото не може да се съвмести един отбор, който вече работи и някакви хора започват да чертаят линии за избори, това според мен е не само липса на държавническо поведение, но и някакъв тип егоизъм, който е непродуктивен в разговорите ни. Затова от наша гледна точка казвам, че тези червени линии няма да проработят. Ние никога не сме се навеждали, ако някой ни заплашва с нещо.

А за СОС какво се случва от моя гледна точка. В момента се сформира мнозинство между ГЕРБ, БСП и ИТН. Няма проблем, нека да си кажат – ние си ставаме мнозинство, ще си движим напред комисиите и ще атакуваме кмета, защото още не можем да приемем, че сме загубили София. Добре, разбираме го, няма проблем! Но нека да си го кажем ясно. Когато ГЕРБ, БСП и ИТН сглобят това мнозинство, трябва да носят отговорността за СОС. Няма нищо страшно и невероятно. Нашия кмет, ние вярваме в него, стоим зад него. Мисля, че ще му е ужасно трудно в СОС, когато има мнозинство срещу него, но такъв е живота, такива са резултатите от изборите!

7 февруари 24-та

ПРЕССЪОБЩЕНИЕ

Делян Пеевски, председател на ПГ на ДПС: Руска схема с български паспорти е нечуван пробив в националната сигурност на България и ЕС. Парламентът трябва да разследва с комисия нивата на пробив

Съществуването на руска схема за българско гражданство на хора от страни от бившата СССР и Русия представлява нечуван пробив в националната сигурност на България и ЕС.

Затова ще сезирам и.ф. Главен прокурор, главния секретар на МВР и шефа на ДАНС, прилагайки всички публични данни за Руската схема - интервюта, журналистически разследвания и публикации.

Неприемливо е, когато страната ни е изправена пред предизвикателството да заслужи т.нар. “Пълен Шенген”, компетентните органи на всички нива да си затварят очите или замитат под килима толкова обществено чувствителна тема.

6 февруари 24-та

Делян Пеевски: Надявам се да постигнем пълна прозрачност и съдебната система да бъде изцяло изсветлена!

Медия: Как ще коментирате твърденията на съдия Цариградска, че сте свързан Мартин Божанов Нотариуса и че сте били близки?

Делян Пеевски: Вие била ли сте близка с него?

Медия: Не!

Делян Пеевски: Еми и аз не съм!

Медия: Смятате ли, че ротацията може да се провали заради поста на външния министър, защото и ГЕРБ, и ПП искат да бъде за тях?

Делян Пеевски: Аз смятам, че споразумението е абсолютно ясно, където пише, че акад. Денков става образователен министър. Оттам нататък то е писмено това нещо.

Медия: ДПС винаги се е изявявал като балансьор в такива отношения, как ще успеете да балансирате този спор сега за външния министър между ГЕРБ-СДС и ДБ?

Делян Пеевски: Аз смятам, че това дори не трябва да бъде тема, защото имаме един изключително успешен външен министър, което се вижда от целия свят в момента и виждате какви контакти и на какво ниво се среща г-жа Габриел! Това дори не трябва да се коментира. Както и г-н Денков, като академик, смятам, че може да бъде прекрасен образователен министър, какъвто е бил и това е записано. Това не е тема. Според мен с нещо много малко може да се наруши баланса на нещо, което върви напред и може да се случи по най-хубавия начин!

България и Украйна?

6 февруари 24-та, Украйна

Росен Желязков, председател на 49 НС: „Ще си върна живота, обещавам!“! Това са думите от фронта, които обиколиха света! Това са думи на Максим Кривцов, който загива малко след като излиза първата му стихосбирка. Днес Украйна плаща болезнено висока цена, за да защитава ценностите на свободата и демокрацията! Българската помощ за Украйна е постановена на най-високо ниво с решение на Народното събрание.

7 февруари 24-та

Володимир Зеленски, президент на Украйна: Помня посещението си във вашата прекрасна страна. Нямахме време да видим много, но видяхме много хора и мисля, че това е най-важното. Щастливи сме, че вашият народ от началото на войната е на наша страна, на страната на истината. Много ви благодаря, че поддържате този дух! Благодарни сме и това никога няма да бъде забравено! Добре дошли!

Росен Желязков, председател на 49 НС: Нашата подкрепа е не само морална, както Вие вече споменахте. Нашата подкрепа е хуманитарна, икономическа, финансова, морална. Но най-важното е, че помогнахме с военно и техническо оборудване, което е жизненоважно за войната, която водите. Сега сме изправени пред определен недостиг на тези доставки и сега е момента да се запази единството на ЕС, както и северноатлантическото единство!

Денис Шмигал, премиер на Украйна: Осъзнаваме, че на бойното поле трябва да сме много силни. И пак се връщаме на приоритета – доставки на оръжие. Високо ценим всички решения на българския парламент и Ви уверявам, че всяка помощ е жизненоважна за свободата и демократичните ценности както на Украйна, така и на цяла Европа! И още веднъж, искам топло да благодаря на българския народ за приемането на украинските бежанци!

Първото след нападението срещу Украйна интервю на Владимир Путин за американеца Тъкър Карлсън, бивш водещ от "Фокс нюз".

„Русия никога не е отказвала преговори за Украйна и е уверена, че конфликтът рано или късно ще приключи мирно и отношенията между жителите на двете страни ще бъдат възстановени...

Светът така или иначе ще се промени – независимо как ще завършат събитията в Украйна. Мястото на Съединените щати също ще се промени, единственият въпрос е как ще стане това: болезнено, бързо - или нежно, постепенно“, изтъкна Путин.

По някаква причина всички имаха илюзията, че Русия може да бъде победена на бойното поле - от самонадеяност, чистосърдечно, но не от много ум", каза Путин.

"Веднъж говорих със Зеленски за това. Казах: "Володя, какво правиш? Защо подкрепяш неонацистите в Украйна днес, когато баща ти се е борил с фашизма? Той е войник на фронта." Няма да казвам какво отговори той, това е отделна тема и смятам, че е некоректно.

"Обещанието беше, че НАТО няма да се разширява на изток. Но това се случи пет пъти.

Кога за последен път е говорил с президента на САЩ. Путин отговаря: "Не мога да си спомня кога съм разговарял с него: Защо трябва да помня всичко? Имам си свои собствени неща за вършене. Имаме вътрешнополитически дела". След това той потвърди, че не е разговарял с Джо Байдън отпреди февруари 2022 г., когато започна инвазията в Украйна. Карлсън пита Путин защо не се е обадил на Байдън, за да "решат нещата", на което руският президент отговори: "Какво има да се решава? Ако наистина искате да спрете войната, трябва да спрете да доставяте оръжия. Тогава тя ще приключи в рамките на няколко седмици".

За развитието на технологиите и Илон Мъск

„Човечеството трябва да се споразумее за регулиране в областта на изкуствения интелект, генетичните изследвания и други „модерни тенденции, които не могат да бъдат спрени“.

"Сега казват, че в САЩ Илон Мъск вече е имплантирал чип в мозъка на някакъв човек.

НС

7 февруари 24-та

Кирил Петков: За нас ротацията означава пълна ротация между Мария Габриел и акад. Денков, като най-логично е и ние заставаме твърдо зад това, че Мария Габриел трябва да бъде премиер на България, но като премиер това е тежка задача и не мислим, че е нормално и че трябва да се съвместява с външен министър.

Ето защо ние не трябва да намаляваме възможността България да бъде представена навсякъде, а напротив, трябва в екип, както досега Мария Габриел и акад. Денков да вървят заедно, както навън, така и вътре, това е формата!

7 февруари 24-та

Бойко Борисов: Ако си спомняте в началото говорех за един месец, за 3 месеца, да приемем, помните, ПВУ и впоследствие това се превърна след подписания меморандум в работеща структура.

И аз неслучайно казах, че ротацията не е на всяка цена и ние не можем да чуваме от медиите поставени условия и червени линии, които, ако не станат, значи пада правителството. Цитирам колегата Петков, който каза, че решението на тяхната група партии е, ако Денков не е външен министър, да няма такава ротация.

Акад. Денков вицепремиер с особен статут, да може да ходи с Мария Габриел където иска.

Ние до този момент направихме огромен компромис. От първо политическа сила си дадохме мандата, дадохме си премиера, дадохме само на ПП-ДБ министри.

Изходът е Мария Габриел и външен министър, Денков специален вицепремиер и министър на образованието!

А как си представяте при това положение всички важни министри и заместник-министри на ПП-ДБ и Мария като кукувица седи в МС и Асен Василев, който и сега си командва в САЩ всички министри, тя трябва да му се моли всеки ден! Това нали не си го представяте, че ще стане!

Медия: Може ли да е друг кадър на ГЕРБ във външно министерство?

Бойко Борисов: Не! Не е нужно. Успехите на външно министерство към днешна дата се дължат не на външния министър, а на контактите на Мария Габриел. И провалите в много сфери на правителството, които минават по други канали, видяхте, че се провалят.

Медия: Продължавате ли да смятате, че „Възраждане“, БСП и ИТН, останалите политически сили в НС, не са опция за управление?

Бойко Борисов: Категорично! Аз, когато излезе Кирил Петков може да го питате за опция за управление в София.

Медия: Повдигате въпроса за София, на нови избори за общински съветници ли иска да ходи ГЕРБ, или може да се договорите в последния момент с ПП-ДБ?

Бойко Борисов: Никой не се е разбирал за нищо. Все пак да спазваме процедурата. А процедурата е следната. Този, който е избран за кмет и първата политическа партия, прави мнозинства. Когато те показват такава импотентност, такава невъзможност, месеци наред София е в хаос, борят се само кой да бъде истинския кмет, дали Борис Бонев или Терзиев! И аз истински се надявах да се направят някакви комисии, защото, ако това е вярно, което излиза от експертизите, Терзиев не е кмет! Те са купили изборите! Те са манипулирали изборите!

Медия: Искате нови избори ли?

Бойко Борисов: Разбира се, че искам нови избори! Защо да няма нови избори? Купени избори искате ли да има? Нали не е правилно да има манипулирани с флашки избори!

Медия: Имате ли разрешение от нашите трансокеански западни партньори за разваляне на сглобката?

Бойко Борисов: Аз се отнасям с уважение към вас, вие ...

Медия: Но без разрешение от американското посолство трудно нещо се случва в българската политика!

Бойко Борисов: На мен никога не са ми влияли! Дори когато са ми повлияли по някаква тема, аз съм си я построявал, правел. Ние водим една много системна политика, която с времето се показва, че е чисто злато за България, оставяйки я на газоразпределителната карта. И в момента са вперени всички очи във вашата българска, 100 % ваша газопреносна система, с 80% от компресорите на Балканския полуостров и единствената алтернатива за Украйна!

8 февруари, 24-та

Медия: Г-н Борисов, той няколко пъти повтори, че вижда близост между ДПС и ПП-ДБ?

Делян Пеевски: Първо, да уточним – мъже не харесвам! Това „да се водим“ нали, малко така звучи! Вижте, това лицемерие трябва да приключи – кой къде води! Малко взехме да ставаме като гаджета. Предполагам, че хората, които се събираме в този кабинет, не харесваме мъже, надявам се поне всички да не харесваме! Аз не харесвам! Много е интересно това водене по кабинети, без кабинети. Колеги, ние работим всеки ден заедно! Те трябва да престанат с това! ДПС е част от това парламентарно мнозинство, стига толкова! Значи в кой кабинет се виждаме, Кирил Петков идва в моя кабинет, аз идвам в неговия, ходим при Борисов. Ние по цял ден сме заедно. Стига вече! Кой им спасява нещата, когато имат проблем с другите партии? Аз им ги спасявам. Стига толкова, ние работим заедно. Просто в правителството ние не искаме да участваме. Имали сме предложения за министри, за заместник-министри, ние не желаем да участваме. Видяхте, г-н Борисов лично ни покани, отказахме му. Министърът на земеделието покани за заместник-министър наша депутатка, да оправи сектора, защото има много проблеми, ние и това отказахме. Аз не знам защо се продължава тази тема. Ние не желаем да участваме в правителството, но в парламентарното мнозинство участваме всеки ден и сме балансьор в това нещо да се случват нещата! Те без нас не могат да се оправят!

Медия: Защо ги спасявате?

Делян Пеевски: Защото искаме България да има евроатлантическо мнозинство и евроатлантическо правителство. Няма да дадем на Русия България! Това няма да се случи!

Медия: Вие ли успяхте да ги избалансирате, за да са готови ГЕРБ да имат друг кандидат за външен министър?

Делян Пеевски: Не, това си е решение на г-н Борисов. По тема правителство само те могат да се разбират. Това, което казах вчера, че е нелогично заради един министър, в случая на външните работи, да не се случи ротацията. Просто ПП трябва да го преживеят, че са го записали, че няма да получат този министър, защото не им се полага, защото ГЕРБ има само едно министерство и това е на външните работи. Г-н Борисов, като лидер на ГЕРБ, може да реши кой да е министър на външните работи. Ако той реши Мария Габриел да бъде премиер и външен министър, ще бъде. Ако той реши да сложи друг кандидат, ще сложи. Това министерство е на ГЕРБ!

8 февруари, 24-та

Бойко Борисов: Вчера с Кирил Петков близо 3 часа сме били в моя кабинет. Приятелски, уютен разговор. Говорихме за държавата, за управлението. Даже аз 2 месеца не си говорих с Кирил Петков и го доведе Данчо Цонев да ни сдобрява! Да ползват целия комфорт на подкрепата на ДПС и в същото време да излиза, че аз я осигурявам. Това повече няма да продължава. И днес казах на Пеевски, че не искам никой повече заедно да идват при мен. След като ще се правят такива спекулации, срещите при мен ще бъдат само след като ги потвърдя и с който искам! А няма непрекъснато да ми приписват неща, които те правят!

Ние в този кабинет имаме само едно министерство – на външните работи. Ако не искат Мария Габриел да е премиер и външен министър, ние ще излъчим друг външен министър за министерството, за което сме се разбрали с тях.

Това е единствения вариант! Ако този вариант не се приеме, аз приех да няма никаква ротация на министри, да останат техните министри, техните областни управители. Това е избора на българския народ, точка!

Аз съм готов да отстъпя много неща! И това, което казах преди малко, е голямо отстъпление за ГЕРБ!

Просто аз така разбирам формулата на такова сложно управление – разговори, диалог, отстъпки. В края на краищата да вървим напред, защото светът е във война. Има да се свършат още много

8-9 февруари, 24-та

София

Четирима общински съветници на Костадинов подкрепили Цветомир Петров от ППДБ за председател на СОС, 3 от НС бяха изключени - Иво Русчев, Александър Арангелов и Николай Дренчев, "Възраждане", Деян Николов, обяви, че има разцепление. И уточни, че в последните 3 месеца общинските съветници на партията са били подложени на всякакви атаки, като дори са им предлагани пари.

БСП, от 9 души, само двама души не са взели участие в гласуването - Ваня Григорова и Диана Тонова. Останалите - Иван Таков, Иван Пешев, Николай Велчев, Станислав Младенов, Еньо Савов, Иван Виделов и Войслав Тодоров са подкрепили избора на Цветомир Петров.

47-те гласа за Цветомир Петров се формират така - 23 гласа от ППДБСС, 10 гласа от ГЕРБ, 4 гласа от "Възраждане", 3 гласа от "Синя София" и 7 гласа от БСП.

Най-вероятно четирима души от групата на ГЕРБ са гласували с недействителни бюлетини.

8 февруари, 24-та

КС отхвърли референдума за запазване на българския лев!

КС отклони искането на 49 народни представители за произвеждане на национален референдум за лева - 12 конституционни съдии, единодушно, в частта от диспозитива, с която искането се отклонява.

Въпросът на Инициативния комитет бе „Съгласни ли сте българският лев да бъде единствена официална валута в България до 2043 година?“

В частта от диспозитива, с която искането се отхвърля, решението е прието с 11 гласа „за“, с особено мнение на съдия Янаки Стоилов и със становище на съдия Атанас Семов.

Костадин Костадинов, Възраждане: КС днес ще извърши престъпление! След час ще започне заседанието, на което КС ще погази конституционната воля на 604 000 български граждани да бъдат питани за бъдещето им в крайна сметка! Това е безпрецедентно престъпление. Тези хора, които ще го извършат днес тук заслужават доживотен затвор без право на замяна! Днес ние сме тук, за да защитим правото си на свободен, достоен, законен начин на живот в нашата държава!

Днес ние сме тук, за да защитим правото си да бъдем питани! Защото утре или вдругиден престъпниците в КС заедно с престъпниците в управляващото мнозинство могат да отменят и изборите и няма да имат никакъв проблем. Какво ще кажат, ако видят, че „Възраждане“ започва да се превръща в първа политическа сила? Или да забранят „Възраждане“, те вече се опитаха веднъж, сега втори път, трети път знаете, че обжалват пред главния прокурор. Или другия вариант да забранят изборите. Това нека да не ви звучи невъзможно, защото в Украйна се случи. Отмениха изборите, забраниха опозиционните партии. Там и двете неща станаха и неща, които си мислехме, че не могат да случат, се случват! След като последната правова крепост в българската държава беше унищожена, единственото нещо, което ни остава е да протестираме и да заявим, че така повече не може! Всъщност нашият шанс тази година е, че независимо дали има или няма предсрочни избори, ще има така или иначе парламентарни избори за ЕП, които ще бъдат на 9-и юни. На тях ние от днес започваме да призоваваме българите да излязат и да гласуват мощно и масово срещу управляващите престъпници! Срещу престъпниците от ПП-ДБ, срещу престъпниците от ГЕРБ, срещу престъпниците от ДПС!

Блажени са вярващите, пише в Евангелието! Оттук нататък протестите продължават събота и неделя! Следете ни и ще бъдете много изненадани!

Бойко, Делян, Кирчо - Властта е сладка, с мед намазахте!? Ама от САЩ ли, че в БГ мед няма!

Учeни oт Fоrѕсhungѕzеntrum Јülісh (нaциoнaлнa изcлeдoвaтeлcĸa инcтитyция) в Гepмaния oбyчили изĸycтвeн интeлeĸт дa миcли ĸaтo Aлбepт Aйнщaйн или Иcaĸ Hютoн.

И ми пратиха ИИ да говори като мен и Бойко Борисов.

Чуйте!

Беновска: Абе, говорите си хубави неща, сладки приказки! Ама дойде моментът да поговорим сериозно колко манипулация ще се роди от всичките тия изкуствени интелекти! Човек не може да си вярва дори на собствените уши и очи!

Борисов: Абе, говорите си хубави неща, сладки приказки! Ама дойде моментът да поговорим сериозно колко манипулация ще се роди от всичките тия изкуствени интелекти! Човек не може да си вярва дори на собствените уши и очи!

Това нито аз, нито Бойко сме казали. Но. Вече е факт!

И се запитах. Дали да не обучим ИИ да ни управлява. И да затворим НС и МС.

Аз съм Беновска. И питам.

Източник: novini247.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР