Бенедикт Дол спечели пред родна публика спринта на 10 километра

...
Бенедикт Дол спечели пред родна публика спринта на 10 километра
Коментари Харесай

Владимир Илиев чак 44-и на Световната купа по биатлон в Оберхоф

Бенедикт Дол завоюва пред родна аудитория спринта на 10 километра за мъже от Световната купа по биатлон в немския зимен център Оберхоф. Състезанието трябваше да се организира през вчерашния ден, само че беше отсрочено за през днешния ден поради топлото време в страната.

Дол пропусна единствено една цел и финишира за 24:12.2 минути, с цел да запише пета самостоятелна победа в кариерата си. Това беше втори следващ негов триумф в спринта, откакто победи в Ленцерхайде (Швейцария) предишния месец.

" Ако би трябвало да бъда почтен, бях малко сюрпризиран да поведа класирането след втората пукотевица. Това ми даде спомагателна убеденост до края ", сподели той пред ARD.

Норвежецът Стурла Холм Лагрейд остана втори единствено на 1.8 секунди и също с една неточност в стрелбата. Трети се подреди сънародникът му Ендре Стрьомсхайм с пасив от 5.4 секунди и девет от 10 в стрелбата.

Носителят на Големия Кристален глобус за предишния сезон и петкратен олимпийски първенец Йоханес Тингнес Бьо (Норвегия) направи две наказателни обиколки и финишира на четвърто място с закъснение от 19.6 секунди.

От българите с най-предно класиране е Владимир Илиев, който приключи на 44-о място с четири неточности и пасив от 2:20.0 минути. Той ще взе участие в утрешното гонене. Антон Синапов е 64-и с две пропуснати цели на втората пукотевица и на 2:52.2 минути зад спечелилия, а Благой Тодев се класира на 72-о място също с две наказателни обиколки и закъснение от 3:08.0 минути.

В генералното нареждане за Световната купа след девет старта отпред е Йоханес Тингнес Бьо с 534 точки пред своя брат Тарей Бьо с 447 и Йоханес Дале с 394 точки. Владимир Илиев е 60-и с 14 точки.

Женският спринт на 7.5 км е по-късно през днешния ден в Оберхоф, а в събота предстоят двете преследвания.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР