Белгийският колоездач Ваут ван Арт счупи ключица и няколко ребра

...
Белгийският колоездач Ваут ван Арт счупи ключица и няколко ребра
Коментари Харесай

Колоездач счупи няколко ребра при брутално падане в Белгия

Белгийският колоездач Ваут ван Арт счупи ключица и няколко ребра при извънредно всеобщо рухване по време на класическото съревнование " През Фландрия " и сигурно отпада за Обиколката на Фландрия, както и за Париж-Рубе, оповестиха от тима му Висма-Лийз.

" Фрактура на ключица и на няколко ребра бяха диагностицирани в болничното заведение. Срокът на възобновяване не е конкретизиран към момента. Сигурно е, че той ще пропусне Обиколката на Фландрия, Париж-Рубе и Амстел Голд Рейс ", оповестиха от нидерландския отбор в официално съобщение.

Това е ужасна вест за звездата на белгийското колоездене сега, който мечтаеше тази година да нападна купата в някоя от огромните обиколки в Европа.

Ван Арт падна през днешния ден, откакто с огромна скорост по време на втурване е закачил гумата на противник, което докара до рухване на огромен брой колоездачи. Сред тях е и сънародникът му Яспер Стювен, който също има фрактура на ключицата.

29-годишният Ван Арт би трябвало да взе участие в Обиколката на Италия през лятото, само че не и на Обиколката на Франция, тъй като избира да се бори за орден на Олимпийските игри в Париж. /БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР