Белгия откри нова съдебномедицинска лаборатория за наркотици в столицата. Кокаинът

...
Белгия откри нова съдебномедицинска лаборатория за наркотици в столицата. Кокаинът
Коментари Харесай

Белгия открива нова лаборатория за анализ на дрога

Белгия откри нова съдебномедицинска лаборатория за опиати в столицата. Кокаинът продължава да се популяризира от пристанището на Антверпен до Брюксел, а в това време се случват престрелки сред съперничещи си групировки в самия център на Европа. Полицията конфискува опиати и арестува трафиканти съвсем всекидневно. Дилърите обаче не престават да се връщат и локалните поданици не са удовлетворени.
Забелязваме, че на пазара има от ден на ден синтетични опиати, които са все по-силни и по-опасни. С този експертен център можем да помогнем на правораздаването и полицията да преследват тези незаконни мрежи.
Пол ван Тигхелт, министър на правораздаването на Белгия

Тъй като в Европа се конфискуват рекордни количества кокаин, обвързваните с опиати насилствени закононарушения стават все по-видими в столицата на Европейския съюз. С новата лаборатория полицията и прокуратурата се надяват да разпознават по-добре другите типове дрога и техниките за произвеждане.
Благодарение на тази лаборатория можем да определим тъкмо с кои противозаконни субстанции си имаме работа. А познаването им ще ни помогне да идентифицираме и свържем веществото с незаконните мрежи. Ще открием кой е отговарял за производството и какви са парите, които тази организация е спечелила от производството и трафика на опиатите.
Ине Ван Вимерш, белгийски народен комисар за битка с опиатите

Тъй като Антверпен служи като основна врата за латиноамериканските кокаинови картели към европейския континент, в района от години има сериозна улична престъпност.

„ Никога няма да имаме общество без опиати. Трябва обаче да се направи всичко допустимо, с цел да не се утежни обстановката и насилието да продължи. Трябва да разбием бизнес моделите на тези незаконни организации “, споделя белгийският народен комисар за битка с опиатите Ине Ван Вимерш.

Все по-широкото разпространяване на кокаин и откритата търговия и приложимост с опиати в някои централни квартали през последната година изостриха обстановката. Дребните обири, побоищата и тормозът над туристите се трансфораха в ежедневни вести на първите страници на вестниците в 11 милионната страна.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР