Беларуският лидер Александър Лукашенко остро разкритикува активността на НАТО на

...
Беларуският лидер Александър Лукашенко остро разкритикува активността на НАТО на
Коментари Харесай

Лукашенко: Ако от НАТО стъпят в Беларус, ще получат незабавен отговор

Беларуският водач Александър Лукашенко остро разкритикува интензивността на НАТО на източния фланг и заплаши с неотложен отговор при положение на нахлуване против страната му. 

Представяйки пред депутатите от Общобеларуското национално заседание новите идея за национална сигурност и военна теория на Беларус, Александър Лукашенко съобщи по адрес на НАТО:

" Ако не дай Боже стъпят на територията на Беларус, ще получат неотложен отговор с всички типове оръжия, в това число от Руската федерация ".

Лукашенко увери, че разполагането на тактическо нуклеарно оръжие на територията на Беларус е станало по негово гледище, а не по искане на съветския президент Владимир Путин.

" Съпоставяйки всички обстоятелства, управлението на Руската федерация, още един път наблягам, по мое гледище, а не тъй като са желали да основат тук база на нуклеарно оръжие, ни върна няколко десетки най-съвременни нуклеарни муниции ".

Същевременно ръководителят на Комитет за Държавна сигурност (на СССР) на Беларус Иван Тертел сподели в хода на съвещанието, че силовите структури са предотвратили удари с бойни дронове по столицата Минск от територията на Полша и Литва. Тертел уточни, че работата по случаи продължава и към този момент Комитет за Държавна сигурност (на СССР) не може да предоставени на обществото по-подробна информация.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР