Бедствено положение заради голям пожар обяви кметът на община Ивайловград

...
Бедствено положение заради голям пожар обяви кметът на община Ивайловград
Коментари Харесай

Бедствено положение заради пожар в община Ивайловград

Бедствено състояние поради огромен пожар разгласи кметът на община Ивайловград Диана Овчарова. Със същата заповед до приключването му тя не разрешава всевъзможен тип земеделска активност със земеделска и неземеделска техника в горски и аграрни територии. Огънят се е разпрострял на към 5000 дка смесена гора и шубраци в кръстосан терен в землищата на селата Свирачи и Орешино.

Пожарът е зародил в следобедните часове през вчерашния ден в землището на село Свирачи, като заради мощните пориви напразно и високите температури се разраства и обгръща землището и на село Орешино. Засегнати са към 5 000 дка в кръстосан и мъчнопроходим терен, което затруднява гасенето. В него са се присъединили над 100 души, 10 пожарни автомобила, екипи на пожарната от Ивайловград, Хасково, Свиленград, Харманли, Симеоновград, Димитровград, Крумовград, Тополовград, Смолян, чиновници на Държавно горско стопанство – Ивайловград, доброволци, чиновници на Министерство на вътрешните работи, общината и доброволното формирование.

Тежка техника и помощ от военните е поискала регионалният шеф на Хасково Гинка Райчева.

Има заплаха пожарът да премине и в прилежащите землища, където теренът е извънредно кръстосан и мъчно наличен за механизирана техника, предизвестяват от общината в Ивайловград.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР