Бедстваща малка сова бе спасена от служители на Аладжа манастир,

...
Бедстваща малка сова бе спасена от служители на Аладжа манастир,
Коментари Харесай

Уникално животно спасиха в Аладжа манастир

Бедстваща дребна сова бе избавена от чиновници на " Аладжа манастир ", за това описа уредникът на музейния комплекс Горан Стефанов за Varna24.bg . Той е намерил птицата на земята, след което и е оказал помощ. Тя е от типа горска улулица. Най-вероятно дребната сова е паднала на земята в резултат на бурята преди 2 дни.

По това време на годината, дребните сови към момента не могат да летят и са изключително уязвими, описаха експерти. Родителите не престават да хранят и да обгрижват дребните до момента в който не станат изцяло независими. Но от време на време по-неопитни птици се случва да паднат на земята. Това е изключително рисково, защото е допустимо да бъдат засегнати от котки или други хищници.

Бебето сова от " Аладжа манастир " не се е наранило при рухването, по тази причина е било сложено на безвредно място наоколо до мястото, на което е било, с цел да бъде открито от родителите. 

Това не е първата избавителна акция в " Аладжа манастир ". По думите на Горан Стефанов, съвсем не минава ден без да се наложи да оказват помощ на някое животинче в региона.

За да гледате видеото, би трябвало да активирате Javascript.

Горан Стефанов
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР