БДЖ ще организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по

...
БДЖ ще организира празнични пътувания със специална ретро мотриса по
Коментари Харесай

Жива да не бях: БДЖ пуска луксозен ретро влак до Банкя за 24 май

БДЖ ще провежда празнични пътувания със специфична ретро мотриса във връзка отбелязването на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност – 24 май.

Мотрисата е част от музейното завещание на железопътния транспортьор. Произведена е през 1960 година в Австрия с извънредно съвременно техническо съоръжение и обзавеждане за времето си.

До 1994 година е употребена за пътувания на представители на държавното управление.

В момента се употребява за наемане от клиенти за частни пътувания, както и за снимане на кино продукции и клипове.

На 24, 25 и 26 май феновете на железопътния превоз ще имат опция да се допрян до употребяваната от държавни водачи мотриса и да се насладят на комфорта на пътуването с нея по маршрут от София до Банкя и от Банкя до София.

Мотрисата ще направи общо шест пътувания през трите дни или по две пътувания дневно от Централна гара София до Банкя и назад.

Първото пътешестване ще бъде с час на тръгване в 09:00 ч. от София и идване в Банкя в 09:22 ч. В противоположното направление мотрисата ще отпътува от Банкя в 12:50 и ще дойде в София в 13:13 ч. Второто пътешестване ще бъде с час на потегляне от Централна гара София в 13:35 ч. и идване в Банкя в 13:57 ч. и назад от Банкя в 17:40 ч. с идване в София в 18:06 ч.

По време на престоя си в Банкя, пътуващите с мотрисата могат да посетят проведената

стратегия с шествие и концерт за отбелязването на Деня на българската култура и просвета и на славянската книжовност на 24-ти май,

особено проведената шатра за сетивно зрелище за деца „ Буквариум “, където ще имат опцията да се срещнат с другите букви посредством средствата на театъра, игрите и песните, както и базарът на производители на 25-и май. Освен това всеки клиент може да прегледа обновената Централна минерална баня в града с прелестната ѝ архитектура и прелестният градски парк, където може да усети лечебният въздух в курортния град.

Цената на билет за пътешестване на възрастни и в двете направления с неповторимото влакче е 30 лева с включено непокътнато седящо място. За децата до 10-годишна възраст билетът е на половин цена, т.е. 15 лева Местата в мотрисата са лимитирани!

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР