ББР и ИАНМСП са домакини на годишния форум на Международната

...
ББР и ИАНМСП са домакини на годишния форум на Международната
Коментари Харесай

ББР и ИАНМСП - домакини на форум за малки и средни предприятия

ББР и ИАНМСП са домакини на годишния конгрес на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия (INSME) Тема на полемиките е новаторското и цифровото развиване на МСП в изискванията на пандемията от COVID-19
 

Българската банка за развиване и Изпълнителната организация за поощряване на дребните и междинните предприятия са домакини на 17-ата годишна среща на Международната мрежа за дребни и междинни предприятия (INSME)под наслов „ Малките и междинните предприятия – мотор на устойчивото възобновяване “. Хибридното събитие бе намерено днесв Гранд хотел „ Милениум “ в София и онлайн, ище се организира в границите на два дни. Конференцията на INSME е отдадена на възобновяване на бизнеса след пандемията, ролята на банките за развиване в поддръжката на МСП, бранша на дребния и междинния бизнес в Югоизточна Европа и други

„ В този невиждан миг, когато икономическото възобновяване би трябвало да е бързо, само че и стабилно, приемането на политиките, стандартите и практиките на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР) не е единствено въпрос на положителни планове. Това е  нужда “, сподели при откриването на форума на INSME ръководителят на Надзорния съвет на ББР Валентин Михов.

Според него политиките на Организацията за икономическо сътрудничество и раз са потвърдено положителни за бизнеса, околната среда и вложителите. Но имаме и други незабавни задания. Пандемиятанамали неведнъж вложенията, изключително при дребния и междинен бизнес.

„ Малките и междинните компании са живите клеткина стопанската система и връщането на вложенията и на достъпаим до финансиране е жизненоважно освен за икономическото възобновяване, само че и за устойчивата промяна и поддържането на нововъведенията през идващите години. В ББР одобряваме това като задача и обвързване “, акцентира Валентин Михов.

Той показа опита на банката като национална финансова група за поощряване на дребния и междинния бизнес.Тази активност включва освен достъп до финансиране, само че и сложна поддръжка в процеса на основаване и израстване на дребните предприятия. Част от тази поддръжка е новатадигитална платформа на ББР, която ще разреши на дребните и междинните компании да получат тази поддръжка и даувеличат капацитета на своя бизнес.

В конференцията на INSME вземат участие президентът на Международната мрежа за МСП СерджоАрзени, някогашният министър председател на Белгия, сега зам.-генерален секретар на Организацията за икономическо сътрудничество и раз Ив Льотерм, зам.-кметът на София Дончо Барбалов, задгранични посетители, представители на държавни и бизнес организации, банки за развиване и научни среди. Онлайн се включи и министърът на икономическото развиване на ИталияДжанкарлоДжорджети.

Модератор на полемика за ролята на банките за развиване в подпомагането на дребните и междинните предприятия е основният икономист на ББР Илия Лингорски. В разискването на значимите тематики взе участие и ръководителят на „ Стратегически разбори и развиване “ в банката София Касидова.

Международната мрежа за МСП(INSME) е основана през 2000 година в Италия на среща на Организацията за икономическо съдействие и развиване (ОИСР)като самодейност за подкрепяне на дребния и междинния бизнес. Ролята на INSME е да реализира връзка сред организации, които поддържат МСП, както и такива, които основават политики за финансирането им. Към момента в организацията членуват 65 държавни и неправителствени организации, и финансови институции от 34 страни, работещи в областта на интернационализацията, нововъведенията и софтуерния трансфер на дребните и междинните предприятия.

Присъединяването на ББР към INSMEе част отдействията на българското държавно управление за пълноправно участие на страната нивглобалната общественост на Организацията за икономическо съдействие и развитие(ОИСР).
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР