Базираната в Катар телевизия Ал Джазира“ осъди като престъпно решението

...
Базираната в Катар телевизия Ал Джазира“ осъди като престъпно решението
Коментари Харесай

„Ал Джазира“ осъди като престъпление спирането ѝ в Израел

Базираната в Катар телевизия „ Ал Джазира “ осъди като " незаконно " решението на израелското държавно управление да забрани медията поради отразяването ѝ на войната в Газа.

„ Ние осъждаме и жигосваме този незаконен акт от страна на Израел, който нарушава човешкото право на достъп до информация “, разгласи „ Ал Джазира “.

Телевизията е обект на рецензии от Нетаняху и неговото държавно управление още преди войната на Израел против „ Хамас “ в Газа.

Израелският министър на връзките Шломо Кархи сподели, че е издал заповед за закриване на малкия екран, конфискуване на оборудването и ограничение на излъчването на уебсайтовете на „ Ал Джазира “.

От началото на войната в Газа на 7 октомври „ Ал Джазира “ непрекъснато излъчваше репортажи на терен, наблягайки на резултатите от военната акция на Израел. Офисът на малкия екран в Газа беше бомбардиран и двама от кореспондентите ѝ бяха убити.

Израелският министър на връзките подреди изземването на оборудването за лъчение на малкия екран „ Ал Джазира “, откакто държавното управление реши да закрие в страната основания в Катар новинарски канал, с който имаше дългогодишна омраза. Съгласно заповедта на министъра на връзките Шломо Кархи Израел ще конфискува устройства, „ употребявани за снабдяване на наличието на канала “, в това число съоръжение за редактиране, камери, микрофони, сървъри и преносими компютри, както и съоръжение за безжично предаване и някои мобилни телефони.

„ Правителството „ единомислещо реши: каналът за подстрекаване Ал Джазира ще бъде затворен в Израел “, оповести Нетаняху по-рано.

Не пропускайте най-важните вести - последвайте ни в 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР