Базираната в Хонконг компания Silver Base Investment Development Company Limited

...
Базираната в Хонконг компания Silver Base Investment Development Company Limited
Коментари Харесай

Хонконгска компания подаде иск за обявяване на фалит на емблематичния Москвич

Базираната в Хонконг компания Silver Base Investment Development Company Limited е подала иск за обявавене в неплатежоспособност (фалит) против завода " Москвич " в Арбитражен съд в Москва, съгласно информация за делата в съда.

Искът против завода, произвеждащ емблематичните за Русия коли, е регистриран на 3 май. Причината за правосъдния спор е дълг на автомобилния цех към хонконгската компания в размер на 2,5 млн. евро, както и 124 хиляди евро неустойки.

Представители на " Москвич " разясняват във връзка правосъдния иск пред РИА Новости, че претенциите на хонконгската компания се отнасят за времето, когато заводът се е наричал " Рено Русия " и е бил благосъстоятелност на френската компания Renault. Освен това от там разясняват, че искът за оповестяване в неплатежоспособност не спада към това правосъдно произвеждане.
 Производителят на колите
Производителят на колите " Москвич " затъна в задължения, приключи 2023-а със загуба

Това става, макар повишаването на приходите на съветската компания

Представителите на " Москвич " настояват, че заводът в този момент извършва всички отговорности към сътрудниците си, а претенциите на хонконгската компания " нямат съображение ". Към момента, " Москвич " е финансово постоянен и няма учредения за оповестяването му в неплатежоспособност ", акцентират от съветската автомобилна компания.

През април имаше предварителна информация, че компанията Silver Base Investment Development Company Limited е видяла " признаци за банкрут " на московския цех и го е заплашила със правосъден иск. Според данни от картотеката за арбитражните каузи, хонконгската компания и " Москвич " се съдят от август 2023 година до април 2024 година - до момента в който се стигна до желае за оповестяване в неплатежоспособност на автомобилния цех.

Понастоящем заводът " Москвич " си сътрудничи с китайската компания JAC Motors, като сглобява моделите " Москвич 3 " и " Москвич 3е ", които съставляват вариации на китайски кросоувъри. Заводът възнамерява да потърси и още един китайски сътрудник, заради незадоволително натоварване на индустриалния потенциал.
 Емблематичният за Русия автомобил
Емблематичният за Русия автомобил " Москвич " нарастна внезапно - каква е цената на бензиновия и електрическия модел

От март до момента са продадени общо повече от 4000 кросоувъра
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР