Базирана в Тексас компания е изправена пред критики за бира,

...
Базирана в Тексас компания е изправена пред критики за бира,
Коментари Харесай

Маршалови острови против американска компания за бира, кръстена на ядрени опити

Базирана в Тексас компания е изправена пред рецензии за бира, кръстена на нуклеарни проби, довели до замърсяване на тихоокеанска островна верига, оповестява " Асошиейтед прес ".

Компанията за питие " Манхатън Проджект " е съществено подложена на критика от жителите на Маршаловите острови, които са изложени на високи равнища на радиация от държавните проби на Съединени американски щати от 1946 до 1958 година

Правителството и жителите са срещу бирата на компанията да носи името " Атол Бикини ", регион, който остава ненаселен. Името е недопустимо за хората, които към момента страдат от въздействието на радиацията десетилетия по-късно, декларират островитяни.

Компанията има няколко бири с имена с нуклеарна тема, в това число " Полуразпад ", " Плутоний-239 ", " Сблъсък на частици " и " 10 наносекунди ".

" Нашата бира Атол Бикини не е основана за да се подиграва или тривиализира нуклеарните проби, извършени на Маршаловите острови. Компанията основава информираност за по-широките въздействия и последствия " от американските стратегии за нуклеарни проучвания, се споделя в изказване на компанията.

В уеб страницата на компанията не се загатват нуклеарните проби в изложение на бирата " Атол Бикини ".

На атола Бикини има 1000 пъти по-голяма радиация от Чернобил поради тестванията на бомби
На атола Бикини има 1000 пъти по-голяма радиация от Чернобил поради тестванията на бомби

Правителството на Съединени американски щати извърши 67 нуклеарни тествания в южната част на Тихия океан сред 1946 и 1958

Секретарят по опазване на здравето и човешки услуги на Маршалловите острови Джак Нийдентал написа писмо до съоснователя на компанията Мисти Санфорд, в което декларира, че би трябвало да се вземе поради страданието, породено от нуклеарните проби.

" Основното е, че вашият артикул се подиграва на ужасяваща обстановка тук, на Маршаловите острови (ситуация, която ви убеждавам, към момента продължава), с цел да печелите пари за вашата компания ", написа Нийдентал.

Бирата не е първият търговски артикул, кръстен на атола.

През 1946 година френската дизайнерка Луиз Риърд кръщава своя бански от две елементи бикини, четири дни откакто Съединени американски щати взриви първата бомба на атола през 1946 година Популярният анимационен ефирен воин " Спъндж Боб квадратни гащи " е в " Дъното Бикини ".

Ариана Тибон, координатор на образованието и публичната информираност на Националната нуклеарна комисия, разяснява пред АП, че никой не носи бикини на Маршаловите острови, където това опонира и на обичаите, и културата. Повечето хора носят баскетболни къси панталони и тениска до плажа.

Рейчъл Хофман, жена от островите, израснала в щата Вашингтон, съобщи, че е афектирана от анимираните карикатурни мутирали морски същества, представляващи Бикини, когато дамите от островите, изложени на радиацията, имат деца с вродени недостатъци или не могат да раждат деца.

Различните търговски приложения на Бикини са " в действителност потискащи ", само че дано да използваме гласовете и да съобщим на обществеността, че нищо от това не е обикновено, изяснява Хофман. /24chasa.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР