Байер (Леверкузен) направи историческо постижение, след като завърши сезона в

...
Байер (Леверкузен) направи историческо постижение, след като завърши сезона в
Коментари Харесай

Байер пренаписа историята и стана първият клуб с цял сезон без загуба в германската Бундеслига

Байер (Леверкузен) направи историческо достижение, откакто приключи сезона в немската Бундеслига без нито една загуба. В последния кръг играчите на Шаби Алонсо победиха Аугсбург с 2:1 вкъщи и по този начин станаха първият клуб в историята, който не записва проваляне през цялата акция,записвайки 28 победи и 6 равенства в 34-те кръга на шампионата.

Освен това, " Аспирините " не са допускали проваляне във всички шампионати от началото на сезона, увеличавайки серията си на 51 дуела - 42 победи и 9 равенства.

Виктор Бонифейс и Роберт Андрих дадоха солидна преднина на домакините още до 27-ата минута, а силите на Аугсбург стигнаха за един гол през втората част, дело на Мерт Комур.

Байер към този момент усъвършенства върха за най-дълга серия без загуба във всички шампионати в Европа, а до края на сезона за " аспирините " остават два мача - край на Лига Европа против Аталанта и край за Купата на Германия против Кайзерслаутерн.

В същото време Байерн Мюнхен записа проваляне от Хофенхайм с 2:4 в последния мач на Томас Тухел отпред на баварците и по този начин отборът финишира на трета позиция в крайното класиране, с точка по-малко от втория Щутгарт, който разруши Борусия (Мьонхенгладбах) с 4:0.

Участници в Шампионска лига от Германия идващия сезон ще бъдат още Република България Лайпциг и Борусия Дортмунд, а в Лига Европа ще играе Айнтахт (Франкфурт). Квалификации за Лигата на конференциите пък чакат Хофенхайм. Бараж за оставане в Бундеслигата ще играе Бохум. Кьолн и Дармщад изпадат.

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР