Баскетболната легенда Майкъл Джордан е продал мажоритарния дял от акциите

...
Баскетболната легенда Майкъл Джордан е продал мажоритарния дял от акциите
Коментари Харесай

Майкъл Джордан продаде мажоритарния дял от акциите си в Шарлът Хорнетс

Баскетболната легенда Майкъл Джордан е продал мажоритарния дял от акциите си в клуба от НБА Шарлът Хорнетс на Гейб Плоткин и Рик Шнал и договорката може да се счита за завършена, оповестиха от клуба през днешния ден.

Хорнетс възнамеряваха по-късно през днешния ден на специфична конференция да показват новите вложители. А Джордан, който управляваше тима в последните 13 години, разгласи в известие до медиите, че е " голяма чест " да има Хорнетс, само че не даде пояснение за какво е продал франчайза. Със сигурност той резервира дял в клуба, само че като миноритарен притежател.

" Гордея се с всичко, което клубът реализира: вълнуващите моменти на терена, връщането на името Хорнетс. И дружно с града бяхме домакини на Мача на звездите на НБА през 2019-а година, трансформирайки се в същински дирек на тази общественост. През годините нашите почитатели се демонстрираха като невероятна поддръжка. И в този момент съм разчувствуван, че мога да поверя юздите на ръководството на двама сполучливи, новаторски и стратегически водачи като Гейб и Рик. Организацията на Хорнетс е в страхотни ръце и аз се вълнувам от новата си роля и триумфите, които ни чакат през идващите години “, сподели Джордан в известието, публикувано до медиите.

Новите мажоритарни притежатели също обясниха вижданията си пред медиите. Те започнаха с това, че желаят да изведат Шарлът " на друго равнище и на терена, и отвън него ".

" Искаме да благодарим на Майкъл за тази опция, както и за поддръжката му по време на целия този развой. По време на ръководството си той донесе непоклатимост на клуба, реализира доста като бизнес, както се чака от един огромен първенец. Също по този начин съумя да притегли общността в града и в района да поддържат клуба. Очакваме с неспокойствие да надградим върху триумфите му ", обявиха те.

OFFICIAL: The sale of the majority stake in the Charlotte Hornets from Michael Jordan to a group led by Gabe Plotkin and Rick Schnall has been finalized.
— Charlotte Hornets (@hornets)

Новите шефове на Шарлът сигурно не са инцидентни хора. Шнал е миноритарен притежател на Атланта Хоукс и също по този начин е служил като заместник-гуверньор в Борда на шефовете на НБА от 2015 година Той взе участие в разнообразни аспекти на процеса на създаване на тима на Хоукс, както и в ремонтите на State Farm Arena, а също по този начин е съпрезидент на Clayton, Dubilier & Rice LLC, където работи 27 години.

Плоткин ще бъде съпрезидент на клуба, а също по този начин ще има и място с глас в Борда. Първоначално той закупи миноритарен дял в Хорнетс през 2019 година, и заема еднакъв пост в Борда на НБА. Извън спорта е създател и основен капиталов шеф на Tallwoods Capital LLC.

Иначе клубът няма трофеи в историята си, като в последните пет години не се класира и в плейофите. Миналата година бяха 5-и в Югоизточната дивизия, което не беше задоволително за освен това.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР