Бързо удължаване на визите за чужди работници ще е жест

...
Бързо удължаване на визите за чужди работници ще е жест
Коментари Харесай

Евтим Милошев: Бързо удължаване на визите за чужди работници ще е жест към бизнеса

Бързо удължение на визите за непознати служащи ще е жест към бизнеса. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " по Българска национална телевизия служебният министър на туризма Евтим Милошев. 

 

Той уточни, че има дефицит на работна ръка и бизнесът търси задгранични служащи и от трети страни. Ето това е основният проблем, който сега извънредно доста се дискутира. Аз надълбоко имам вяра и декларирам - упованията са да имаме добър летен туристически сезон. Нека да погледнем нещата положително, съобщи Милошев.

 

" Законът за изменение и допълнение на закона за чужденците в България е импортиран в Народно събрание. Апелирам в дребното време, което остава на живот на това Народно заседание, да бъде признат. Едно от главните неща е краткосрочните 90-дневни работни визи на чужденци от трети страни да се възобновяват, когато служащите са на територията на България, а не да напущат страната ипак да се връщат. В момента има очакване от пазари като Непал, Киргистан, Индия ", сподели министърът.

 

Допълни, че е провел срещи с представители на Министерство на вътрешните работи, на външно министерство, Агенцията по заетостта. Имало обаче европейски правила за миглацията, които би трябвало да се спазят. Не бивало и на непознатите служащи да се гледа като панацея. Защото първите, които би трябвало да имат право на труд в България, са българите, съобщи министърът на туризма. Трябва да помогнем на бизнеса, само че да имаме всичко това поради,, безапелационен бе Милошев. 

 

За поста си сподели, че към момента не може да свикне с обръщението " министър ". " Това е летящ старт, това е влизане в една центрофуга от първата секунда. Няма време за акомодации, никой не те чака. Това е доста огромна отговорност и е обвързвана с решения и бързи дейности ", показа той. 

 

" Аз съм човек, който идва от бизнеса и първото нещо, което направих, беше да се срещна с бизнеса. Казах им, че единствено преди 10 дни аз бях на тяхното място, където за мен беше значимо да приказвам с държавните институции. Да кажа това, което имам да кажа за моята си работа, пък към този момент отговорността отива в институциите. В този ред на мисли с съвсем всички водещи асоциации се видяхме, изговорихме нещата. Най-силно усещане ми направи, че тези хора не пристигнаха да кажат: " Трябват ни пари ", даже тематиката за парите не беше поставена на масата. Те имаха доста съответни неща, доста съответни решения, които търсят, проблеми, за които чакат развиване ", сподели Милошев.

 

Допълни, че е наясно, че като длъжностен министър има доста явен времеви небосвод на ръководство, уточни Милошев и определи като хипотези и прогнози това, че служебното държавно управление може да стане постоянно.  " Най-доброто е след изобирите на  9 юни да има постоянен кабинет. Държавата би трябвало да се ръководи от постоянни държавни управления, които да носят своята отговорност.

 

За служебния кабинет първата задача е да провежда и организира почтени избори. Моята първа задача в министерството е подготовката за летния туристически сезон, който съставлява 70% от туризма в България. Изключителна отговорност е това. Още другия месец отиваме на " турне " по морето. Разбира се не разходки по плажовете, а административни срещи ", сподели служебният министър на туризма.

 

Милошев се обърна към медиите с искане да не се тиражират апокалиптични прогнози, тъй като България има добър туристически артикул, има страхотни места. 

 

" Ние си имаме всичко. Трябва да погледнем туризма си с други очи, тъй като най-важния индивид в туристическия артикул, който се основава е екскурзианта. Цялото изпитание, и на бизнеса, и на страната, и на регулациите, и на законите, е този екскурзиант да пристигна и да види страната ни по метод, по който да занесе страстта си. Туризмът също е на пазара на страстите. Най-важното нещо на министерството на туризма е да покажем дестинациите. Държавата да подкрепя финансово, с цел да може да се прави добра рекламна акция ", сподели Милошев.

 

Нека вършим фотоси на хубавата страна на българския туризъм, прикани той.

" За България Черно море е морето на нашето благополучие, не е морето на войната. Не считам, че има опасност за морския ни туризъм. Другите изказвания са на ръба на пропагандата, на политическите идеологии и конфликти. Не желая да си слагаме розови очила, само че не мисля, че концепцията е Черно море и нашите плажове да станат военноморски бази ", по този начин Милошев.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР