Балкан Ботевград спечели Купата на БФБ при юношите до 19

...
Балкан Ботевград спечели Купата на БФБ при юношите до 19
Коментари Харесай

Балкан Ботевград за втора поредна година триумфира с Купата на БФБ при юношите до 19 г.

Балкан Ботевград завоюва Купата на БФБ при юношите до 19 година за втора поредна година, откакто във финала в своята " Арена Ботевград " надиграха със 106:81 състава на Шумен.

Трофеят е следващ за част от играчите от на " зелените ", които през годините се окичиха с редица медали в шампионатите при подрастващите. В същото време шуменци изравниха най-хубавото достижение на клуба в тази възраст, откакто те още веднъж стигнаха до сребърните оценки, както през 2019 година.

По-рано през днешния ден бронзовите медали бяха извоювани от ЦСКА, който в дребния край се оправи с отбора Тунджа.

Спорът за купата стартира на доста високо движение и добра успеваемост при стрелбата и от двата отбора, като Балкан за малко дръпна с 9, само че след 10 минути игра бе напред с 29:26. Домакините продължиха да водят през съвсем цялата втора четвърт и въпреки за малко Шумен да изравни, почивката пристигна при 50:42 в интерес на ботевградчани след общо 34 точки досега на Александър Гавалюгов и Иво Корестилов.



Разликата в интерес на Балкан продължи да пораства и след паузата, като в края на третата част тя доближи 20 точки при 78:58. До края тимът от Ботевград нямаше проблем да поддържа солидна преднина, с цел да фиксира крайното 106:81. В заключителните минути на мача пък и двамата треньори дадоха късмет за изява на всички състезатели в своите редици.

Александър Гавалюгов стана най-резултатен за спечелилите с 31 точки, 6 битки и 6 асистенции. Иво Корестилов записа " дабъл-дабъл " - 23 точки и 11 битки, а Михаил Калинов осъществя 18 точки.

От другата страна за Шумен Баръш Мустафа записа 29 пункта, Станислав Бънков се регистрира с 12, а по 10 прибавиха Окан Хасанов и Владислав Станев.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР