Бълхите живеят от кръвта на бозайници и птици. Има много

...
Бълхите живеят от кръвта на бозайници и птици. Има много
Коментари Харесай

Как да изчистим кучето от бълхи

Бълхите живеят от кръвта на бозайници и птици. Има доста разнообразни типове от тези дребни паразити. Въпреки че някои могат да живеят от кръвта на повече от един бозайник, доста от тях са характерни и се приспособяват единствено към един. Няма бълхи, които са се специализирали към хората и ние сме податливи на повече от един тип. Бълхите на вашия домакински любим също могат да ви атакуван, а те са евентуални разпространители на разнообразни болести.

Точно и по тази причина би трябвало да се отървете от паразитите незабавно след появяването им по козината на вашето куче.

Започнете с елементарна баня. Вана с всичко, което прави пяна, ще убие бълхите при кучето. Хубаво намокрете козината на любимеца си и по-късно оставете пяната да престои за няколко минути. Изберете органически шампоан, който не съдържа сурови сулфати.

Можете да отървете кучето от бълхи и благодарение на ябълков оцет. Той оказва помощ да се балансира рН на вашето куче, а бълхите не харесват тази смяна. Оцетът основава кисела среда отвън тялото, само че балансира алкалността вътре. За да извършите изплакването, смесете 4 елементи топла вода с 6 елементи ябълков оцет в бутилка с разпръсквач.

Добавете 1/4 чаена лъжичка морска сол и разклатете добре. След това напръскайте щедро кучето, като обърнете особено внимание на корема. Внимавайте да не напръскате очите. Като спомагателна превантивна мярка прибавете малко ябълков оцет в храната на кучето си всеки ден.

 изчистване на бълхите от кучето

След банята (и откакто козината изсъхне), разрешете козината на кучето с гребен срещу бълхи. Това ще помогне да се отстранен всички останали бълхи и да се отстранен мъртвите паразити от козината на любимеца ви. Сресвайте го най-малко два пъти седмично.

След като избавите кучето от бълхите, би трябвало да сте сигурни, че сте премахнали паразитите и от вкъщи си. Всички одеяла, кучешки кревати, възглавници и кърпи, с които животното е имало контакт, би трябвало да бъдат изпрани. Поставете ги по опция в сушилнята за 10-15 минути, с цел да сте сигурни, че сте се отървали от яйцата на бълхите.

Почистете главно с прахосмукачка всеки сантиметър от килима си. След като престанете с чистенето, се отървете от торбичката или измийте добре кутията на прахосмукачката.

Почистете с парочистачка мебелите си, като потърсите професионална помощ.

Можете да употребявате и обичайни средства за битка с бълхите, като специфични шампоани, пудра или капки, само че за задачата се консултирайте авансово с ветеринарен доктор за точната доза и верния метод за използването.

Източник: miau.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР