Българският туризъм от години критикува националната реклама и резултатите от

...
Българският туризъм от години критикува националната реклама и резултатите от
Коментари Харесай

Бизнес и общини във Варна обединят усилията си, за да привлекат повете туристи от Европейския съюз

Българският туризъм от години подлага на критика националната реклама и резултатите от нея. С новата година идва и късмет за смяна на локално равнище - общини, туроператори и туристически организации могат да обединят напъните си и да привлекат повете туристи от Европейския съюз. С държавна поддръжка те могат да разработят лични маркетингови артикули и да се показват независимо като туристически дестинации в Европа.

Подобна мярка се ползва за първи път у нас и в туристическия бизнес са обнадеждени, че това ще усили броя на задграничните посетители.

“Очакваме резултатът да е позитивен, защото това е публично-частно партньорство. Освен средствата, които са предоставени от страната, съвсем сходна сума се дава от туроператорите, т.е. те влагат много в рекламата на България. Инициативата се приема добре и от западните сътрудници – задграничните компании, които оперират в България ” - изясни Иван Грошев, Асоциация на инкаминг туроператорите

Общата сума, която страна и частен бизнес ще влагат за разпространение на дестинациите е близо 8 милиона лв.. 12 от плановете са планувани в общини от Севериозточна България.

“Всяка община ще има опция да изкара на показ своите съкровища, по този начин да се каже. Варна ще има опция да маркетира своето Златно богатство, Аксаково може да се показа с Побити камъни ” - сподели Франк Кванте, Фрапорт Туин Стар Еърпорт-България

Проектът стартира при започване на 2024 година и продължава 12 месеца. Бизнесът и общините се надяват да привлекат повече туристи от Германия, Полша, Чехия, Франция и Испания.

“Общините са много въодушевени за това, надминават даже нашите упования. Обратната връзка е позитивна и те участваха доста интензивно в процеса ” - сподели Иван Грошев, Асоциация на инкаминг туроператорите

“Всяка община си има своите преимущества и своите присъщи белези, с които може да се показва, тъй че в случай че има някаква конкуренция тя ще бъде здравословна ”.

Според туристическия бизнес крайният резултат ще е реклама и на цяла България като добра дестинация. Бизнесът и общините се надяват да видят първите резултати от общите си старания още в първите месеци на 2024-та година.

Автор: Деян Михайлов
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР