Българският тенисист Адриан Андреев започна с победа участието си на

...
Българският тенисист Адриан Андреев започна с победа участието си на
Коментари Харесай

Адриан Андреев започна с победа в Генуа

Българският тенисист Адриан Андреев стартира с победа присъединяване си на шампионата от сериите Чалнъджър в Генуа, Италия.

В среща от първия кръг Адриан надигра представителя на домакините Салваторе Карузо след 7:6(3), 1:6, 6:4 след близо три часа игра.

Двубоят стартира чудесно за Андреев, който завоюва първите четири гейма и вратата към спечелването на първия сет изглеждаше необятно отворена. Карузо обаче на собствен ред отговори със серия от четири следващи гейма, изравнявайки резултата. В последна сметка изходът на първата част трябваше да бъде решен след тайбрек, в който българинът се наложи със 7-3 точки.

Вторият сет обаче мина напълно под контрола на италианеца, който осъществя два пробива по пътя към триумфа си с 6:1.

За благополучие, в решителната трета част Адриан Андреев още веднъж се върна на верния път и въпреки да позволи три пробива, на собствен ред реализира четири, с цел да стигне до крайния триумф след 6:4 и два часа и 54 минути на корта.

В идващия кръг третата ракета на България ще се изправи против поставения под №3 в шампионата Корентен Муте от Франция, който на старта отстрани участващия с " уайлдкард " италианец Джанмарко Ферари с 6:2, 6:7(6), 6:3.

По-рано през днешния ден другият български представител в конкуренцията Димитър Кузманов също стартира с победа над Андрей Чепелев.

Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:
Instagram:
Фейсбук:
LinkedIn:
TikTok:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР