Българският национален отбор по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48

...
Българският национален отбор по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48
Коментари Харесай

Ръгби националите ни с тежка загуба в Молдова

Българският народен тим по ръгби отстъпи на Молдова с 6:48 (6:17) в последната и решителна среща от група С на Европейската ръгби-конференция. Така молдовците са първи с три победи от три мача и отиват на подготовка за нанагорнище в горната дивизия.

Българският тим ще би трябвало да се задоволи с 2-ото място в групата след две победи над Сърбия и Турция и проваляне през днешния ден от молдовците.

Срещата стартира равностойно и след началното 5:0 за Молдова, българите редуцираха пасива на 5:3. Този резултат се резервира до 20-ата минута на първата част, когато мощен пробив на Йон Копитов от молдовския отбор приключи с осъществяване на пет точки и задатъкът им се усили на 10:3.

В 26-ата минута капитанът на българския отбор Петър Николов не сбърка при есе и осъществя за 6:10. Това в действителност се оказаха и последните точки за българския отбор, който до полувремето изоставаше към този момент със 17:6. Тимът ни се поведе по играта на домакините, който предложи повече единоборства, вместо да търси си бързи пробиви, довели до безапелационния триумф над Сърбия в края на април.

" Първо, желая да поздравя тима на Молдова за изключителното им показване. Въпреки резултата, аз съм извънредно горделив с нашия тим, изключително с новите ни играчи, които в действителност се активизираха и демонстрираха своя капацитет. За българското ръгби е окуражаващо да види дълбочината на гения, който имаме, преминавайки през стадиите на развиване.

Вече чакаме с неспокойствие идващия сезон, където ще продължим да интегрираме тези обещаващи момчета и ще приветстваме назад някои от нашите основни играчи след травми ", съобщи селекционерът на българския народен тим по ръгби Ромен Балмис, представен от Българска телеграфна агенция.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР