Българският национален отбор по футбол за юноши до 19 години

...
Българският национален отбор по футбол за юноши до 19 години
Коментари Харесай

България U19 допусна обрат срещу Андора и се прости с мечтите си за участие на Евро 2024

Българският народен тим по футбол за юноши до 19 години претърпя същински провал в упоритостите си да играе на европейско състезание, откакто отстъпи на Андора в последния си дуел от груповата фаза на квалификационния кръг, който се организира на родна земя.

На стадиона в курортен комплекс " Албена " край Варна момчетата на Йордан Петков изгубиха с 1:2 от андорците след поврат и по този метод останаха на последното 4-о място в подреждането на своята група 3.

Преди срещата " лъвчетата " имаха всички шансове да се класират за елитния кръг при триумф против Андора и за тях всичко се развиваше по проект, когато в 42-ата минута Мартин Георгиев откри резултата, вкарвайки при добавка след изстрел с глава на Преслав Бачев, който беше отразен от вратаря на гостите Андора Мейрелес.

След почивката обаче всичко се обърка за българите, като първоначално в 51-ата минута Биел Бора възвърне равенството с удар от близо, а единствено четири по-късно Кристиян Балов бе изпъден с пряк червен картон.



Въпреки че останаха с души на игрището, българите продължиха да търсят втория гол в дуела, само че вместо това бяха осъдени в Алекс Корнея Молинс, който в 65-ата минута беше прецизен за 2:1, носейки цялостния поврат за Андора.

До края ново попадение не падна и по този начин нашите момчета трябваше да преглътнат провалянето, което постави край и на упоритостите им за присъединяване на Евро 2024 до 19 година в Северна Ирландия.

В другия дуел през днешния ден от нашата група Шотландия надигра с 2:1 Сърбия на стадион " Спартак " във Варна, само че и двата отбора не престават към идната фаза на квалификациите, защото приключват надлежно на 1-о и 2-о място в подреждането. Андора и България отпадат.

Съставът на България: 1. Алекс Божев, 3. Михаил Цонев (46 – 15. Кристиян Балов), 5. Росен Маринов, 6. Мартин Георгиев, 7. Захари Атанасов, 14. Дамян Йорданов (46 – 21. Александър Александров; 67 – 19. Петър Кирев), 8. Антоан Стоянов (79 – 16. Неджиб Хаджа), 18. Чунг Нгуен До, 11. Борислав Маринов (67 – 17. Кристиан Грозданов), 9. Преслав Бачев, 22. Стефан Трайков.

Селекционер: Йордан Петков



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР